InstagramKıbrısManşetSağlık

Polis: İki zanlıyla ilgili şu ana kadar toplam 96 sahte reçete tespit edildi

Poliste oluşturulan “Özel Soruşturma Birimi“nin yürüttüğü “sahte reçete yolsuzluğu” soruşturması kapsamında tutuklu bulunan zanlı eczacılar Z.Ç ve Ş.Ç bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi‘ne çıkarıldı

Ocak-Ağustos dönemindeki toplam 4 bin 509 reçete inceleniyor

Mahkemede yapılan tahkikat hakkında bilgi veren polis, zanlıların “müşterilerinin bilgileri dışında reçete düzenleyip Sosyal Sigortalar Dairesi’ne ilettikleri” gerekçesiyle, “Resmi evrak Sahteleme“, “Sahtelenmiş resmi evrakı tedavüle sürme”, “Suç Gelirinin Aklanması” ve “Sahtekârlıkla Para ve Mal Temini” suçlarından 16 Ekim’de tutuklandıklarını kaydetti.

Polis, zanlı eczacı Z.Ç‘nin, Ocak-Ağustos ayları döneminde toplam bin 178 reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi‘ne gönderdiğini, bunlardan 63 reçetenin incelendiğini ve bunların 47‘sinin de “sahte” olduğunun tespit edildiğini aktardı ve soruşturmayla ilgili 12 kişinin ifadesinin alındığını belirtti.

Polis zanlı eczacı Ş.Ç’nin ise aynı dönemde 3 bin 331 reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gönderdiğini, bunlardan 71 reçetenin incelendiğini ve bunların 49‘unun da “sahte” olduğunun tespit edildiğini aktardı ve soruşturmayla ilgili 8 kişinin ifadesinin alındığını belirtti.

Teminatla serbest bırakıldı

Anne-kız olan zanlı eczacıların Ocak-Ağustos dönemi için toplam 4 bin 509 reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi‘ne gönderdiklerini aktaran polis, zanlı eczacı Ş.Ç‘nin eczanesinde yapılan aramalarda 240 kupürü kesilmiş ilaç kutusu bulunduğunu, 1 telefon, 1 bilgisayar, kaşe, ajanda, dosya, tablet ve 3 adet arızalı telefonun da emare olarak alındığını belirtti.

Polis, zanlı eczacı Z.Ş‘nin eczanesinde yapılan aramalarda ise 15 adet kupürü kesilmiş ilaç kutusu ve kupürü kesilmiş içi ilaç dolu birçok ilaç bulunduğunu, 2 ajanda,1 telefon rehberi, 17 adet kaşe,18 adet ilaç kupürü parçaları, 1 telefon ve 1 bilgisayarın da emare olarak alındığını aktardı.

Polis, zanlıların soruşturmaya etki etmeyecekleri gerekçesiyle teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç zanlıların; 50 bin TL nakit kefalet ödemesi, KKTC vatandaşı 2 kefilin 500’er bin TL senet imzalanması ve zanlıların haftada bir polise ispat-ı vücut yapmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Zanlıların kimlik ve pasaportlarına el konularak, yurt dışına çıkışları da yasaklandı.











Başa dön tuşu