InstagramKıbrısManşetSiyaset

Kapısız: “Laik ve Demokratik Eğitim İçin Mücadele Hareketi”nin eylemine destek veriyoruz

Sol Hareket Genel Sekreteri Cem Kapısız, “Laik ve Demokratik Eğitim İçin Mücadele Hareketi“nin Cumartesi gün yapacağı eylemi selamlayarak, mücadelede velilerin yanında olacaklarını bildirdi

Kapısız: Hükümet bir felaket niteliğindedir

Sol Hareket adına yazılı açıklama yapan Kapısız, yıllardır Kıbrıs’ın kuzeyinde kalıcılaştırılan, adeta bir kanser gibi bu toprakların her hücresine yayılan çarpık sömürge yapısının günümüzdeki kurbanlarından birinin de eğitim olduğunu söyleyerek, mevcut statükodan beslenen, “üst akıl” olarak tabir edilen sömürgecinin adeta memuru haline gelmiş UBP-DP-YDP hükümeti ve Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘nun, tüm eğitim faaliyetlerini ve icraatlarını halkın gereksinimlerine göre değil aldığı emirlere göre hayata geçirdiğiniş kaydetti.

Kapısız, “Mevcut hükümet, çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi sömürgecinin asimilasyon politikalarına gözünü kırpmadan kurban eden bir felaket niteliğindedir. Sol Hareket olarak hükümeti uyarıyoruz” diyerek şunları kaydetti;

“Öğretmenlik ile alakası olmayan kişilerin çocuklarımızı eğitmesini istemiyoruz”

“Yeşil sermayeye milyonlarca Euro peşkeş çekerken, halktan topladığınız vergilerle bürokrat orduları eşliğinde faydasız yurtdışı ziyaretleri yaparken çocuklarımızı bakımsız, yıkılmaya yüz tutmuş, eğitime uygun olmayan yerleşkelere reva görmenizi kabul etmiyoruz.

Geçici öğretmen olarak yaptığınız partizanca atamaları ve öğretmenlik ile alakası olmayan kişilerin çocuklarımızı eğitmesini istemiyoruz.

Devlet eli ile yasaları delip düzenlediğiniz kuran kursları ile yarattığınız çocuk istismarını şiddetle reddediyoruz.
Kontrolsüz artan nüfus ile orantılı olarak sınıflardaki öğrenci sayısı ve çeşitliliği de artmıştır. Mevcut öğretmen ve sınıf sayısı ile eğitim hizmetini verebilmek öğretmenlerimiz açısından güçleşmiştir. Eğitime ivedi olarak yatırım yapılmasını talep ediyoruz.

“Birçok değeri emellerinize kurban etmiş olabilirsiniz ama çocuklarımızı kurban etmenize izin vermeyeceğiz”

Tam gün eğitim sisteminin altyapısı hazırlanmadan eğitim saatlerinin arttırılmasını kabul etmiyoruz.

Bu güne kadar, anlık çıkarlar vaad ederek yerinizi kalıcılaştırmış olabilirsiniz, müdahalelere çanak tutarak halkın iradesini yerle yeksan etmiş olabilirsiniz, bu halkın ekonomik ve sosyal özgürlüklerini, kültürel değerlerini, doğal zenginliklerini ve daha birçok değeri emellerinize kurban etmiş olabilirsiniz ama çocuklarımızı kurban etmenize izin vermeyeceğiz!

Laik ve demokratik eğitimden vazgeçmeyeceğiz! Makamlarınız sizlerin olabilir fakat çocuklarımız bizimdir! Bu bağlamda Laik ve Demokratik Eğitim için Mücadele Hareketi’nin Cumartesi gün yapacağı eylemi selamlar, mücadelede velilerimizin yanında olacağımızı bildirmek isteriz”











Başa dön tuşu