InstagramKıbrısManşetSağlık

Polis: 55 reçetenin sahte olduğunu tespit ettik

Poliste kurulan “Özel Soruşturma Birimi” tarafından yürütülen “sahte reçete yolsuzluğu” soruşturması kapsamında bugün tutuklanan 4 zanlı eczacıdan 3’ü bugün Lefkoşa‘da Mahkemeye çıkarıldı, eczacılara 3’er gün tutukluluk verildi

Polis: 55 reçetenin sahte olduğunu tespit ettik

Tutuklanan zanlı eczacılardan Ş.A, E.A ve G.G, “Resmi Evrak Sahteleme“, “Sahtelenmiş Resmi Evrakı Tedavüle Sürme” ve “Sahtekarlıkla Para ve Mal Temini” suçlamaları ve tutukluluk talebi ile bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi çıkarıldı.

Özgür Gazete Muhabiri Kadir Sidal‘ın takip ettiği davada, Mahkemeye bulgularını aktaran tahkikat polisi zanlıların; 13 Eylül 2023 tarihinde başlatılan sahte reçete soruşturması kapsamında, müşterilerinin bilgileri dışında reçete düzenleyip Sosyal Sigortalar Dairesi‘ne işletikleri gerekçesiyle bugün tutuklandıklarını belirtti.

Polis zanlı eczacı Ş.A‘nın, Ocak-Ağustos ayları arasında 2 bin 980 reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gönderdiğini ve soruşturma kapsamında tutuksuz yargılanan zanlı Dr. M.S ve Dr. H.U ile de anlaşmalı olduğunu kaydetti, yapılan incelemede 21 adet sahte reçete tespit edildiğini ve zanlının gönüllü ifade vermediğini aktardı.

Zanlı Ş.A‘nın Avukatı Mahkemeden, müvekkilinin rahatsızlığı nedeniyle doktor kontrolünden geçirilmesini de talep etti.

Polis zanlı eczacı E.A‘nın ise Ocak-Ağustos ayları arasında toplam bin 248 reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gönderdiğini ve zanlı Dr. M.S ve Dr. H.U ile de anlaşmalı olduğunu belirtti. Polis yapılan incelemede 26 sahte reçete tespit edildiğini ve zanlının gönüllü ifade vermediğini aktardı.

Poliz zanlı eczacı G.G‘nin de Ocak-Ağustos ayları arasında 2 bin 838 reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gönderdiğini ve zanlı Dr. M.S anlaşmalı olduğunu belirtti ve yapılan incelemede 8 adet sahte reçete tespit edildiğini ve zanlının gönüllü ifade vermediğini aktardı.

Polis ayrıca zanlı Dr. M.S’nin Ocak-Ağustos ayları arasında 688 reçeteyi G.G’nin eczanesine yazdığını da aktardı.

“Maddi durumu iyi olmayan aynı aileden birkaç kişinin ilaç alması gerektiğinde, ayrı ayrı para vermemeleri için tek reçeteye yazıldı”

Polis zanlı eczacı G.G‘nin ifadesinde; aynı aileden birkaç kişinin ilaç alması gerektiğinde, ayrı ayrı para vermemeleri için tek bir reçeteye yazıldığını, maddi durumlarından dolayı birçok kişinin bu şekilde reçete getirdiğini belirtti.

Polis zanlılara ait eczanelerde yapılan aramalarda birçok elektronik eşya ve evrakın emare olarak alındığını, üç eczacının da el yazı örneklerinin de incelenmek üzere alındığını belirtti.

Polis, alınacak birçok ifade ve incelenecek reçetenin olduğunu belirterek, zanlıların soruşturmaya etki edebilecekleri nedeniyle 3 gün tutukluluk talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç zanlılara 3 gün tutukluluk verdi.

Haber Merkezi











Başa dön tuşu