InstagramKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Hasanoğlu: Azerbaycan’a gidilirken haberimiz dahi olmadı! Burada yaşayan Azerbaycanlılara karşı büyük saygısızlık yapıldı

Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti Başkanı Orhan Hasanoğlu, Dipkarpaz ve Yenierenköy sağlık ocaklarında 5 yıldır görev yapan ancak geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek tarafından sözleşmesi feshedilen Azerbaycan vatandaşı Dr. Bextiyar Memmedov‘la ilgili hukuki mücadele başlattıklarını duyurdu

Hasanoğlu: Memmedov’un sizin de vatandaşınız olduğunu hatırlatmak isteriz

Sosyal medya hesabından Bakan Dinçyürek’e seslenen Hasanoğlu görevlerinin; Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti olarak Azerbaycan vatandaşlarının hak ve hukukunu savunmak olduğunu belirterek, “Sizin göreviniz de hekimlerin haklarını savunmak, onların daha iyi şartlarda vatandaşa hizmet vermesine yol açmak” dedi.

Hasanoğlu, “Ayrıca Bextiyar Memmedov için bu çalışmaları yaparken onun sizin de vatandaşınız olduğunu hatırlatmak isteriz. Söz konusu kararınızı maalesef saygı ile karşılayamıyoruz. İşinize karışmak elbette haddimiz değil. Ama kendi yazdığınızı tekrar okumanızı rica ederiz” dedi.

“Araştırma yapmadınız, tespitlerde bulunmadınız, bölge halkına sormadınız”

Hasanoğlu şöyle devam etti;

“Yazınızda, ‘Çalışma koşullarına uymadığınız ve görevinizi aksattığınız tarafımıza bildirilmiştir’ suçlaması ile görevin sonlandırılması kararınızı vermeden önce araştırma yaparak tespitlerde bulunmadınız. Bölge halkına sormadınız, nöbet defterini de incelemediniz büyük ihtimal.

Ama biz bu kararı neden aldığınızı çok iyi araştırdık. Bölge halkına da sorduk. Şimdi biz de yetkililere ‘Hakan Dinçyürek görevini aksatmakta, işe saat 10:00 sonrası gelir, iğne yapamıyor, yanlış tanı koydu ve görevden alınsın’ çağrısı yapsam size karşı büyük haksızlık yaparım değil mi?

“Sadece Azerbaycanlı kardeşlerim için değil, Kıbrıslı kardeşlerim için de çalıştım”

Değerli Bakanım ve KKTC Bakanlar Kurulu saygıdeğer üyeleri;

Zaman zaman hoşunuza gitmeyen paylaşımlar yaptığım doğrudur. Neredeyse tüm Bakanlarımızın hepsini tek tek tanırım. 2012 yılından itibaren Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti olarak faaliyet göstermekteyiz. Benim asli görevlerimden biri de Azerbaycan vatandaşlarının KKTC’de yanında olmak, sorunlarına yardımcı olmak, yaşadıkları sıkıntıları çözmektir.

Ne var ki; KKTC’de bir büyükelçiliğimiz yok, BİZ varız. Bu güne kadar hiç bir siyasi, bürokrat ve devlet görevlisi ‘Orhan Hasanoğlu şahsi ricası için bana geldi’ diyemez. Hiçbir zaman herhangi bir KKTC devlet kurumundan herhangi bir şey de cemiyete almadık.

Ben Bahtiyar’ın hakkını savunduğum gibi bu yıllar içerisinde onlarca vatandaşımız için çoğu siyasetçinin kapısını çalmışım. Çok yardımlarınızı görmüşüz. Minnettarız. Haksızlığa tahammülüm yoktur. Sadece Azerbaycanlı kardeşlerim için değil, Kıbrıslı kardeşlerim için de çalışmışım.

“Burada yaşayan Azerbaycanlılara karşı büyük saygısızlık yapıldı”

Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’a sefer programı düzenlenirken ne şahsım ne de üyelerimizden kimse bu programa davet edilmedi. Bu adada yaşayan Azerbaycanlılara karşı büyük saygısızlık idi. Ama uçak sizin, para sizin, karar sizin dedik.

Biz zaten Bakü’ye gidip orada yemeğe, içmeğe, gezmeye meraklı değiliz. Ama bizim varlığımıza ‘göz yummak’ da doğru değildi. Elbette ben 12 Ekim gecikmeli de olsa Azerbaycan’daydım. Yine sizin için oradaydım.

Kuruntu yapmadık bizi davet etmediğinize. Ama ciddi üzüntü ve burukluk yaşadık. Azerbaycan büyük devlet. Orada olmamız gerekli olduğu için de Bakü’de sizi yalnız bırakmadık. Sağ olsun Sn. Cumhurbaşkanı ve Sn. Başbakan faaliyetimizi orada dile getirdi, bizi onurlandırdı.

“Bir Azerbaycanlı iş adamı, bilim adamı size gölge düşürmezdi”

Azerbaycan’da herkes bilir ne yaptığımızı. Sizin içinizde olduğu gibi bizde de ‘iş güzar’ bazı yaramazlar elbette var. Bu her zaman olacak. Ama biz doğru yolda olduğumuza eminiz. Büyük ihtimal o günlerde suskunluğumuz Kıbrıs’ta bulunan “Azerbaycan düşmanlığı sepenler”i teccüplendirmiş.

Onlar da sevinmesin; İlham Aliyev kimin ne olduğun bilir. Bu bize yeter…

Ama en azından bu ülkede huzur içinde bir yaşamın ispatı için bir Azerbaycanlı iş adamı, bilim adamı alabilirdiniz. Size gölge düşürmezdi. Bu da ayrı günün konusu olsun.

“Küçük bir zümreyi mutlu ederek Azerbaycanlıları üzmeniz gerekmezdi”

Saygıdeğer kardeşlerim;

Bahtiyar aynı zamanda KKTC vatandaşı. Yarın Sn. Hakan Dinçyürek sizi de haksız yere işten atsalar aynı hassasiyeti sergileyeceğimden emin olun. 5 yıla aşkın süredir bölge halkına hizmet için işinin başında olan, özveri ile çalışan, sadece şifa değil sevgi paylaşan bir doktor için bu mücadele.

Haksız yere görevden alıp küçük bir zümreyi mutlu ederek hem bölge halkını ve hem de adada yaşayan Azerbaycanlıları üzmeniz gerekmezdi. Biz ayrıca görevi sonlandırma nedeni olarak yaklaşımınıza tepkiliyiz.

Malum bu günlerde iki ülke arasında ilişkiler mutluluk verici. Elbette bundan hoşnut olmayanlarda az değil. Bu tür esassız kararlar da bu ilişkilere sevinmeyenleri ayrıca mutlu etmekte. Daha geçtiğimiz günlerde iki ülke Sağlık Bakanları bir araya geldiniz.

Bir taraftan ‘Can Azerbaycan’, ‘kardeş ülke Azerbaycan’ ifadeleri kullanıp bir diğer taraftan Azerbaycan kökenli bir doktora bu haksızlık yapılmamalı. Elbette ki, biz hukuk çerçevesinde mücadele edeceğiz. Hatta avukatımız bu konuda çalışmalara başladı.

Ama sosyal medya sayfalarında size oy veren Karpaz bölgesi halkının paylaşımlarını göz ardı etmeyiniz. Siz bir doktor olarak kendi meslektaşlarınızı korumalısınız. Ben de iki kardeş ülke arasında ilişkilerin bu günlere gelmesinde lokomotif olan derneğimizin üyelerini sizin adaletli karar alacağınıza inandırmalıyım”











Başa dön tuşu