EkonomiInstagramKıbrısManşet

Serdaroğlu: Asgari ücret 1 Aralık’tan itibaren geçerli olacak şekilde yeniden belirlenmeli

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-iş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, elektriğe gelen zammın kısa süre içinde iğneden ipliğe her alanda kendini göstereceğini söyleyerek, yeni asgari ücretin 1 Aralık itibariyle geçerli olacak şekilde yeniden belirlenmesi için hükümete çağrı yaptı

Serdaroğlu: Asgari ücret 1 Aralık’tan itibaren geçerli olacak şekilde yeniden belirlenmeli

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi kanadını temsil eden Serdaroğlu, federasyon adına yazılı açıklama yaparak hükümete seslendi, “Asgari ücret 1 Aralık’tan itibaren geçerli olacak şekilde yeniden belirlenmeli” dedi.

Serdaroğlu, hükümetin 1 Aralık’tan itibaren geçerli olmak üzere 2023 yılını üçüncü asgari ücretini belirlemek için harekete geçmesi gerektiğini ifade ederek, yaklaşan kış mevsimi öncesinde; başta elektrik zammı olmak üzere artan fiyatlarla asgari ücretlinin ne ısınacak ne de temel gıda gereksinimini karşılayacak durumunun kalmadığını vurguladı.

“Elektriğe gelen zammı yakında ipneden ipliğe her alanda iliklerimize kadar hissedeceğiz”

Serdaroğlu şöyle devam etti;

“Son asgari ücretin belirlenmesinin üzerinden aylar geçti. Hükümet asgari ücretle geçimini sağlayanlara yönelik hiçbir adım atmadı. Ama son toplantıda asgari ücret hayat pahalılığı oranında artırıldı diye birçok sektöre ve işletmeye hak etsin ya da etmesin prim desteği verildi.

Bugün geldiğimiz noktada başta elektrik tariflerine olmak üzere zamların ardı arkası kesilmezken hükümet olanı biteni sadece seyrediyor. Elektriğe yapılan son zammı önce yüzde 31 açıklayıp sonra yüzde 15’e düşürenler, bu halka ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor. Bu zammın etkilerini önümüzdeki günlerde iğneden ipliğe yaptığımız tüm alışverişlerde iliklerimize kadar hissedeceğiz”











Başa dön tuşu