InstagramKıbrısManşetSiyaset

İzcan: Dr. İhsan Ali, Kıbrıs’ın birliğini savunan bir yurtseverdir

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs’ta iki toplumun barış içerisinde, kardeşçe yaşamasını savunan Kıbrıslıtürk yurtsever Dr. İhsan Ali’nin ölümünün 45. yıldönümünde anısına düzenlenen etkinliğe katılarak, konuşma yaptı

İzcan: Onun en büyük hizmeti, taksim siyasetine karşı çıkması oldu

Lefkoşa’nın güneyinde Kıbrıs Gazeteciler Birliği’nde gerçekleşen etkinliğe, Kıbrıs Cumhuriyeti eski Meclis Başkanı Yannagis Omiru de katıldı.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Dr. İhsan Ali’nin yüreği, yurt ve insan sevgisi ile dolu bir yaşam sürdüğünü, hekim olarak Kıbrıslı Türk ve Rumlara hizmet ettiğini belirterek, en zor günlerde Türkiye’deki yöneticilere mektuplar yazarak, iki toplumu bekleyen tehlikeler karşısında Kıbrıs halkını uyardığını vurguladı.

İzzet İzcan

Dr. İhsan Ali’nin Kıbrıslı Türklerin karşı karşıya kaldığı ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlarla yakından ilgilendiğini, Baf bölgesindeki eğitim komitelerinde, kooperatiflerde ve Baf Belediyesi’nde, meclis üyesi olarak sayısız hizmetler sunduğunu söyleyen İzcan, “Onun en büyük hizmeti, taksim siyasetine karşı çıkması oldu” dedi.

“TMT’de görev almayı reddetti Enosis’e açıkça karşı çıktı”

Dr. İhsan Ali’nin taksimci Kıbrıs Türk liderliği ile ciddi sorunlar yaşadığını dile getiren BKP Genel Başkanı İzzet İzcan Ali’nin, İngiliz sömürge yönetiminin böl yönet siyasetlerine karşı çıkarak, Kıbrıs’ın bağımsızlığını ve iki toplumun kardeşçe yaşamasını savunduğunu vurguladı.

Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) içerisinde görev almayı reddeden Dr. İhsan Ali’nin, terörü hiçbir zaman desteklemediğini, terör eylemleri ile sonuç alınamayacağını vurguladığını belirten İzcan, “Dr. İhsan Ali, EOKA’nın Enosis siyasetlerine de açık biçimde karşı çıkmıştır” dedi.

Kıbrıslı yurtseverlerin yeni ve genç İhsan Ali’ler yetiştirme sorumluluğu olduğunu belirten İzzet İzcan, ölümünün 45. yılında, Dr. İhsan Ali’yi saygı ve özlemle andıklarını vurguladı.











Başa dön tuşu