InstagramKıbrısManşetSiyaset

Tokatlıoğlu: “Kalkınma Planı” sürecini samimi bulmuyoruz, gayrimeşru hükümet muhatabımız değildir

Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı (MYO) üyesi Ahmet Tokatlıoğlu, bir gün bile bu ülkeyi yönetmesine tahammülleri olmadığını söylediği böyle bir gayrimeşru hükümetin, gelecek beş yılı planlamaya ve yönetmeye kalkışmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti, bir an önce istifa edip gitmesi gerekenlerin göstermelik planlamadan bahsetmesinin de abesle iştigal olduğunun altını çizdi

Tokatlıoğlu: “Kalkınma Planı” sürecini samimi bulmuyoruz

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tokatlıoğlu, hükümetin açıkladığı “5 Yıllık Kalkınma Planı” süreci kapsamında, siyasi partilere temsilci göndermeleri için yaptığı çağrıyı Halkın Partisi olarak samimi bulmadıklarını söyleyerek, Başbakanın ülkenin nüfusunu bildiğini ancak söyleyemeyeceğini ifade ettiği bir ortamda yapılacak bir kalkınma planının dayanacağı verilerin güvenilirliği ve planın oluşturulması sonrasında gayrimeşru
hükümetin bu planı hayata geçirmesi için gereken siyasi irade bağlamında kendilerine inançları olmadığını belirtti.

Tokatlıoğlu, “Dolayısıyla, yalnızca kağıt üzerinde kalacak, gerçek bir değişim ya da gelişimi getirmeyecek bir
sürece dahil olmayı doğru bulmuyoruz. Gayrimeşru hükümet muhatabımız değildir” dedi.

“Vatandaşın bu hükümetten herhangi bir kalkınma beklentisi yoktur”

Bir gün bile bu ülkeyi yönetmesine tahammülleri olmayan böyle bir gayrimeşru hükümetin, gelecek beş yılı planlamaya ve yönetmeye kalkışmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Tokatlıoğlu, bir an önce istifa edip gitmesi gerekenlerin göstermelik planlamadan bahsetmesinin de abesle iştigal olduğunun altını çizdi.

Tokatlıoğlu, “Daha önce hazırlanan üç kalkınma planının büyük ölçüde hayata geçirilmediği ve önceki hükümetlerin planlı kalkınmaya öncelik vermediği bilinmektedir. Ayrıca, planlı kalkınma için gerekli olan koşulların aksine, mevcut hükümetin parti çıkarlarını gözeterek kamu istihdamını artırdığı, vatandaşın devlete olan güveninin sarsıldığı, ihale yolsuzluklarının arttığı ve hükümetin aldığı neredeyse her kararın yargıya taşındığı bir dönemden geçiyoruz. Bu koşullarda vatandaşın bu hükümetten herhangi bir kalkınma beklentisi yoktur” dedi.

“Yeni bir siyasi mücadele anlayışı gerekiyor”

Tokatlıoğlu şöyle devam etti;

“Hükümetin bu hamlesini, iş yapar gibi göstermek ve diğer siyasi partileri, akademisyenleri ve kurumları sürece dahil etmeleriyle kendi pozisyonlarını meşrulaştırma çabası olarak görüyoruz.

Ancak, yüksek enflasyon, küresel krizler ve dengesizliklerin yaşandığı bir dönemde orta ve uzun vadeli planların konuşulmasının çağ dışı olduğu açıktır. Kalkınma planlarının hazırlık dönemi ile uygulama dönemi koşullarının değişken olduğu göz önüne alındığında, bu çalışmanın anlamsız olacağı sonucuna varıyoruz.

Ülkede yaşanan yolsuzluklar, hayat pahalılığı, sağlık ve eğitim sistemlerinin çökmesi ve gençlerin devlete olan inancını kaybetmesi gibi sorunlar, yeni bir siyasi mücadele anlayışını gerektirmektedir.

İnsan hakları, demokrasi, laiklik, sosyal adalet, şeffaflık, hesap verebilirlik, liyakat ve hukukun üstünlüğü temelinde halk iradesini esas alan bir yönetim sistemini kurmak için çaba göstermeliyiz. Bu, ülkedeki sorunların üstesinden gelmenin tek yoludur”











Başa dön tuşu