InstagramKıbrısManşetSiyaset

Bengihan: Konuyu CTP’li Meclis Başkan Yardımcısı da biliyor, muhalefetin de sorumluluğu var

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), bir doktorun, Meclis stenograflarından birine “3 ay sağ elini kullanamaz” şeklinde “rapor” olmayan bir düz yazı düzenlediğini ve Meclis Sekreteryasının da bunu kabul ederek ilgili kişiyi başka bir göreve verdiği gerekçesiyle; Meclis’te bir saatlik uyarı grevi ve basın açıklaması yaptı

Bengihan: Yasaları yapan Meclis yasaları uygulamıyor

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Meclis önünde yaptığı açıklamasında, Meclis çalışanları arasında ayrımcılık yapıldığını, birilerinin korunduğunu söyleyerek, yasa yapıcı olan Meclis’in kendisinin yasaları uygulamadığını vurguladı.

Bengihan, “Meclis yasaların yapıldığı bir yer, bu yerde eğer yasalar uygulanmıyorsa başka ne söylenir. Kamu Görevlileri Yasas’nda; çalışanların hasta olması durumunda hastalık izinlerinin nasıl kullanılacağıyla ilgili bir madde var. Bu madde; ‘Kamu çalışanı hastalanırsa, doktor ya da sağlık kurulu raporu ile bunu kurumuna bildirir ve gerekli sağlık iznini kullanır’ diyor. Ancak bir ortopedi doktoru, Meclis çalışanı bir stenografa ne doktor raporu ne de sağlık kurulu raporu olmayan şekilde bir düz yazı veriyor” dedi.

“Böyle bir uygulama ne yasada ne tüzüklerde var”

İlgili doktorun Girne Akçiçek Hastanesi‘nde olduğunu ve bir antetli kağıda ilgili stenograf için “3 Ay sağ elini kullanamaz” yazan bir düz yazı verdiğini anlatan Bengihan, ilgili çalışanın da bu yazıyı Meclis Sekreteryasına verdiğini ve başka bir yerde görevlendirildiğini belirtti.

Böylesi bir uygulamanın yasalarda da tüzüklerde de yerinin olmadığını vurgulayan Bengihan, yapılması gerekenin; hastanın ya doktor raporuyla ya da sağlık kuruluna sevk edilmesi ve oradan alınacak bir raporla izin hakkını kullanması olduğunu kaydetti.

“Herkes topu birbirine atıyor”

Durumu Sağlık Bakanı Müsteşarı’na, Personel Dairesi Müdürü’ne, Meclis Genel Sekreterliği’ne ve muhalefet partisi üyesi Meclis Başkan Yardımcısı’na da söylediklerini ancak Bakan’ın doktorla ilgili soruşturma başlatmadığına, Meclis Sekreteryasının da durumu düzeltmediğine dikkat çekti.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan

Bengihan, “Bu yapılan uygulamanın en büyük tehlikesi, yarın öbür gün tüm kamuya yayılacak olmasıdır. O zaman siz kamuyu tutamazsınız. Herkes gider, ‘belim ağrıyor, başım ağrıyor’ diyerek düz bir yazı alır gelir. Şu anda bütçe görüşülüyor ve 5 daimi komite çalışıyor, stenograf arkadaşlarımız da sabahlara kadar çalışıyor. Böyle bir dönemde bu uygulama yapılıyor ve kimse sorumluluk almıyor, herkes topu birbirine atıyor” dedi.

Bengihan muhalefetin sorumluluğuna dikkat çekti

Ayrımcılık yapıldığı için, Meclis çalışanlarının moral ve motivasyonunun kalmadığına dikkat çeken Bengihan, konuyla ilgili muhalefetin de sorumluluğuna dikkat çekti ve şunları söyledi;

Meclis Bakan Yardımcısı da (Fazilet Özdenefe) biliyor. Bakan Yardımcısı muhalefet partisi vekilidir. Onların da üzerinde sorumluluk vardır ve muhalefetin de konuyla ilgili adım atması gerekir.

Çalışma barışı kalmamıştır. Bugün bir saatlik uyarı grevi yaptık ancak bu sorun çözülmezse, bütçe görüşmelerinin en yoğun zamanı olan bu zamanda, demokratik eylem ve grev haklarımızı kullanmaktan çekinmeyeceğiz”

Haber Merkezi











Başa dön tuşu