InstagramKıbrısManşetSiyaset

Karakaya: Bizi yukarıdan izleyen çocuklarımızın bizimle gurur duymalarını sağlayacağız

Türkiye ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ni ziyaret etti, böylesi toplumsal olaylarda kamuoyu desteğinin devam etmesinin; sorumluların cezalandırılması konusunda çok önemli olduğunu belirtti

Özel: Kamuoyu etkisi azalınca görünmez bir el devreye giriyor ve bir kez daha yürekleri yakıyor

Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde yıkılan Adıyaman’daki Isıas Otel’de hayatını kaybeden Kıbrıslıtürk sporcular, öğretmen ve velilerin aileleriyle bir araya gelen Özgür Özel, dernek başkanı Ruşen Karakaya’ya dava süreciyle ilgili desteklerini iletti.

Şampiyon Melekler’in unutulmaması, yargı süreci noktasında adaletin sağlanması ve bütün sorumluların hesap vermesi için süreci takip edeceğini belirten Özel, Türkiye’de Soma maden faciası davası başta olmak üzere birçok toplumsal davayı takip ettiğini ve bu gibi davalarda kamuoyu desteği azalınca, kameralar çekilince; mağdurların yanında duranların bir anda şirketlerin ve ihmali yapanların yanında durmaya başladığını söyledi.

Özel, “Kamuoyu etkisi azalınca görünmez bir el devreye giriyor ve bir kez daha yürekleri yakıyor. Bu yüzden bu davayı ve çalışmalarınızı sonuna takip edeceğiz, sürecin destekçisi olacağız” dedi.

Karakaya: Bizi yukarıdan izleyen çocuklarımızın bizimle gurur duymalarını sağlayacağız

Dernek Başkanı Ruşen Karakaya da bu ziyaretin kendileri için çok değerli olduğunu söyleyerek, Özel’e CHP Genel Başkanlığı görevinde başarılar diledi.

Karakaya, “Bu ateşi hiçbir zaman söndürmeyeceğiz, adalet arayışımız devam edecek ve suçlular cezasını çekecek. Yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz. Çocuklarımızın ve tüm kayıplarımız bizi yukarıda izlerken, bizimle gurur duymalarını sağlayacağız. İsias davası hepimizin davasıdır. Türkiye’de bir daha böyle olayların olmaması için biz Kıbrıslı aileler ve Kıbrıs halkı sonuna kadar savaşacağız” dedi.











Başa dön tuşu