InstagramKıbrısManşetYaşam

Yiğittürk: Ayaktaysak, dizlerimizde derman varsa; adalet için…

Türkiye‘de 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde yıkılan Adıyaman‘daki Isias Otel‘de cinayte kurban giden “Şampiyon Melekler“den İzcan Nurluöz‘ün annesi Feriha Yiğittürk, Türkiye‘de açılan davada Isias katilleri için hazırlanan iddianemeye işaret ederek, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı

Yiğittürk: Ayaktaysak, dizlerimizde derman varsa; adalet için…

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yiğittürk, adalet için mücadele etmelerinin nedeninin; çocuklarına duydukları özlem ve saygıdan olduğunu söyleyerek, onlar için nefes aldıklarını ve adalet için yaşadıklarını kaydetti.

Yiğittürk, “Her gün, her an, onca yaşanmışlık ve anı yüzümüze çarpıyor, içimizdeki o büyük boşluk daha da genişliyor. Ayaktaysak, dizlerimizde derman varsa, çocuklarımızın yarım kalan hayatlarını, başka çocuklarda yaşatmak içindir. Bir de… Adalet için” ifadelerini kullandı.

Acılı anne, her sabah derneğin mali olarak daha fazla güçlenmesi, evlatlarının isimlerinin yaşaması, yeni burslar verebilmeleri, başka çocukların geleceğine dokunmaları için motivasyonlarının da başka bir şey olmadığını kaydederek, “Peki, bize bunları yaşatanlar, 5 yıl sonra elini kolunu sallayarak gezecek öyle mi?” diye sordu.

“Susmayacağız. Unutturmayacağız”

Yiğittürk şöyle devam etti;

“Canlarımızı alanlar, onları hayattan bilerek ve isteyerek koparanlar ne olacak?

Uzman kişilerin, ‘kum dolu kovayı ters çevirmek gibi’ dediği Isias cehennemini yaratanlar hesap vermeyecek, öyle mi?

Birileri bizim susup oturmamızı bekleyecek, öyle mi?

Susmayacağız.
Unutturmayacağız.

Mücadelemiz her platformda devam edecek.

Isias katillerine kumdan otel yapma izni veren bu sistemde, olası kasttan yargılanmaları gerekirken, 3-5 yılda özgürlüklerine kavuşabilecekleri bir iddianame ortaya çıkarmak vicdani değildir, hukuken de gerçeği yansıtmaz.

Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!
Evlatlarımızın gözleri, bizlerin nefesleri enselerinde olacak.
Hesap verecekler”











Başa dön tuşu