InstagramKıbrısManşet

İki memur ve Ercan gümrük sorumlusunun yerleri değiştirildi!

Gazetemizin ortaya çıkardığı “gümrük dolandırıcılığı” haberi üzerine, “Elden ek mesai dağıtıyorum” diyen komisyoncu B.U‘nun tutuklanmasının ve teminata bağlanarak serbest bırakılmasının ardından, olayın gerçekleştiği Ercan Havalimanı‘nın Gümrük Sorumlusu İbrahim Gazi ve gümrük memurları K.M ile A.K‘nin görev yerleri değiştirildi, tüccarlar Maliye Bakanlığı‘na baskı kurmaya başladı

Komisyoncu tutuklanmıştı!

Gazetemiz, Kerlo Balıkçılık Direktörü Mehmet Furkan’ın yaşadığı olayı manşetine taşımış ve ilgili komisyoncunun yasa dışı taleplerini belgeleriyle ortaya koymuştu.

Maliye Bakanlığı 2 müfettiş görevlendirerek soruşturma başlatmış ancak hem bu soruşturma hem de poliste Mehmet Furkan’ın şikayeti üzerine başlayan soruşturma sürümcemede bırakılmış, Gümrük Müdürü Veysi Bozcan da ilgili komisyoncuyu görevden almamıştı.

Gazetemizin ısrarlı haberleri sonrası geçtiğimiz hafta harekete geçen polis, 3 haftalık “soruşturma süreci“nin ardından, komisyoncu B.U‘yu tutuklamış “Sahte Belge Düzenleme, Tedavüle Sürme ve Sahtekarlıkla Para Temin Etmeye Teşebbüs Etme” suçlarından itham etmişti.

İki memur ve Gümrük Sorumlusunun yerleri değiştirildi

Ancak tüm bunlara rağmen ilgili komisyoncu, teminatla serbest kaldıktan sonra Ercan‘da komisyonculuk yapmaya devam etmiş, Bakanlık ve Gümrük Müdürlüğü B.U‘yu görevden almamış ya da komisyoncu lisansını iptal etmemişti.

Gazetemizin edindiği bilgilere göre; B.U‘ya dün itibariyle sözlü ve yazılı olarak “Ercan’da çalışamayacağına” dair bildirim yapıldı ayrıca olayın gerçekleştiği anda görevde olan iki memur K.M ve A.K ile Ercan Havalimanı Gümrük Sorumlusu İbrahim Gazi‘nin yerleri değiştirildi.

Tüccarlardan Bakanlığa baskı!

Ancak Ercan gümrüğünde deprem yaratan olaylar bununla da bitmedi. Özgür Gazete‘nin edindiği bilgiler; kamudaki ast-üst ilişkileriyle ilgili laubaliliği bir kez daha gözler önüne serdi.

Buna göre Gazi‘yi geri hizmette görevlendiren Bakanlığın Ercan‘a yaptığı yeni görevlendirme fiziki olarak hala gerçekleşemedi çünkü yeni görevlendirilen kişi Ercan’a gelmeyi reddetti.

Ayrıca Ercan gümrüğünde sürekli iş yapan bazı tüccarlar, hükümetteki iyi ilişkiler içinde oldukları kişiler aracılığıyla Maliye Bakanlığı‘na “Gazi’yi geri getirmesi” için baskı kurmaya başladı.

Özgür Gazete, Ercan Havalimanı gümrüğünde devam eden kaosu ve başlatılan polis ve Bakanlık soruşturmalarını takip etmeye devam edecek.

Gazetemizin konuyla ilgili yaptığı haberler

ozgur_gazete_kibris_gumruk











Başa dön tuşu