InstagramKıbrısManşetSiyaset

ÖĞRETMEN YARGILANIYOR!

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, eğitimde ve tüm alanlarda, topluma yönelik baskı ve tehditlerin dozu artırılarak devam etmtiğine dikkat çekerek, vakıf ve tarikatlar aracılığıyla yapılmak istenen değişimin karşısında mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı

Eylem: Tüm politika ve dayatmalarla toplumda birtakım değişiklikler öngörülüyor

Öğretmenler Ankara‘dan gelen talimatla, öğretmen haklarını ve sendikal mücadeleyi zayıflatmak amaçlı Öğretmenler Yasası‘nda yapılmak istenen değişikliğe karşı geçtiğimiz yıl Eğitim Bakanlığı‘nda eylem yapan öğretmenlerden 22’sine “2 polisi darp ettikleri” gerekçesiyle açılan ve ilk duruşması da 24 Kasım Öğretmenler Günü‘ne denk getirilen davalar nedeniyle Mahkemeler önünde toplandı.

Burada basına konuşan KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün kendileri için mücadele günü olduğunu, böyle bir günde öğretmenlere eylem yaptıkları için olmadık bir sebeple dava açıldığını kaydetti.

Öğretmenlerin eylem haklarının ve özgürlüklerinin ellerinden alınmak istendiği bir dönemden geçildiğine işaret eden Eylem, “Daha önce de yaşadık biz bunları ancak son zamanlarda özellikle eğitimde ve tüm alanlarda, toplumumuza yönelik baskı ve tehditler dozu artırılarak devam etmektedir. Özellikle eğitimde birtakım dönüşümler hedefleniyor. Kitaplarla, atamalarla, sürdürülen siyasi, sosyal ve ekonomik tüm politika ve dayatmalarla birtakım değişiklikler öngörülüyor” dedi.

Selma Eylem

Öğretmenin bu dönüşüm karşısında toplumsal var oluş için mücadele ettiğini kaydeden Eylem, öğretmenin bu nedenle hedef alındığını vurguladı.

Eylem, “Öğretmen, toplumun hak ve özgürlükleri, eğitimin çağdaş ve laik yapısını korumak için mücadeleye devam edecek. Bizleri ne davalar ne polis ne siyasiler ne de üst yönetim asla yıldıramayacak” dedi.

“Öğretmen gericiliğin, muhafazakarlığın ve fakirliğin karşısında olmaya devam edecek”

Öğretmenin kararlı ve ilkeli şekilde durduğunu, topluma yapılmak istenilenlerin de farkında olduğunu ve özellikle çocuklara vakıf ve tarikat örgütlenmeleriyle neler yapıldığının farkında olduğunu söyleyen Eylem, öğretmenin gericiliğin, muhafazakarlığın ve fakirliğin karşısında olduğunu vurguladı.

Eylem, “Öğretmen kararlıdır ve mücadeleye devam edecektir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu