InstagramKıbrısManşet

Hükümet sessiz kaldıkça tarikatçılar gazetecilere saldırıyor!

Gazeteci Ayşemden Akın, 18 yaş altı çocukların kim olduğu bilinmeyen kişilerce bir araya getirildiği ve ne olduğu belli olmayan sözde “eğitimlere” tabi tutulduğu “tarikat yurtları”nı görüntülemelerinin ve haberlerini yapmalarının ardından, kendilerine dava açıldığını açıkladı

Akın: Tarikatçılarla mahkemede hesaplaşacağız

Sosyal medya hesabında “Tarikatçılarla mahkemede hesaplaşacağız” başlıklı bir açıklama yapan Akın, 18 yaş altı çocukların bir araya getirildiği tarikat yapılanmalarıyla ilgili yaptıkları haberler sonrası, avukat RSS’nin polise gidip kendileri hakkında şikayetçi olduğunu ve polisin de kendisine dava okuduğunu açıkladı.

Akın, “Eğer dava kabul edilirse mahkemede çok eğleneceğiz. Önce bize Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği’ne ait yurtlarda küçücük çocukların nasıl istismar edildiğini anlatacaksın avukat! O yurtlarda neler döndüğünü açıklayacaksın” dedi.

“Biz gazeteciyiz, veremeyecek hesabımız yok!”

Akın ayrıca, ilgili avukatın haberleri devam ettirmemeleri için gecenin bir vakti kendilerine gönderdiği ve yine de yayımlamadıkları bir tehdit mesajı da olduğunu belirterek, yine ilgili avukata seslendi;

“Derneğin ifşa ettiğimiz yurtlarında neler yaptığınızı açıklayacaksın! Ayrıca sen sadece avukat değil Süleymancılar tarikatına bağlı derneğin ‘Lefke imamısın’! Sen önce bu tarikatlarla olan ilişkilerini açıklayacaksın!
Bastığımız derneğin kamerasından aldığın plakamı polise bildirip ismime ve telefon numarama nasıl ulaştığını da anlatacaksın” dedi.

“Biz gazeteciyiz, kamu için çalışırız” diyen Akın, veremeyecekleri tek bir hesapları olmadığını söyledi, “Öyle Lefke’de tavuk besleyip arkadan tarikat avukatlığı yapmaya benzemez bu işler. Hesaplaşacağız! #OturSıfır” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu