InstagramKıbrısManşet

SON DAKİKA!: Ercan, terminal ve hava sahası olarak tamamen devre dışı!

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, elektrik kesintisi nedeniyle çok tehlikeli anlar yaşandığını, krizi yönettiklerini ancak şu anda Ercan Havalimanı‘nın hem terminal hem de hava sahası olarak tamamen devre dışı kaldığını belirtti

Kapısız: Bu şartlarda bir uçağın indirilmesi ya da navige edilmesi imkansız

Özgür Gazete‘ye konuşan Kapısız, yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle şu an radarların uçakları göremediğini, frekansların tamamen gittiğini, yayın yapamadıklarını ve uçaklarla iletişim kuramadıklarını söyleyerek, bu gibi tehlikeli anların yaşanabileceğine dair daha önce defalarca uyarı yaptıklarını hatırlattı.

Kapısız, “Meydan hakkında meteorolojik bilgi de veremiyoruz. Bu şartlarda bir uçağın indirilmesi ya da navige edilmesi imkansız. Hava trafik hizmeti veremiyoruz. Antalya’dan kalkacak bir uçağı durdurduk, diğer bir uçak yoldaydı, onu da Adana’ya yönlendirdik, Ercan’dan kalkacak olan bir uçağın da kalkışını yapamıyoruz” dedi.

Ercan’da bekleyen uçağın içinde atama Başbakan Ünal Üstel‘in olduğu bilgisini de paylaşan Kapısız, jeneratörlerle verilen desteğin de yetersiz kaldığını ve hava sahasında bu durumdan etkilenen en az 20 uçağın olduğunu kaydetti.











Başa dön tuşu