InstagramKıbrısSağlıkSürmanşet

Bio-Der, “HIV’le İlgili Konuşulmayanlar” paneli düzenliyor

Biyologlar Derneği (Bio-Der) Başkanı Hatice Benan, geleceği garanti altına almanın en temel unsurlarından birinin “bilimsel doğrudan kopmamak” olduğunu söyleyerek, “1 Aralık Dünya HIV Farkındalık Günü“nde , “HIV’le İlgili Konuşulmayanlar” paneli düzenleyeceklerini duyurdu

Benan: Farkındalık artırma konusundaki sorumluluğumuzun farkındayız

Dernek adına yazılı açıklama yapan Benan, dernek olarak çevre ve halk sağlığı, doğa savunuculuğu adına geçmişte birçok seminer, eğitim ve konferans düzenlediklerini hatırlatarak, halkın bilimsel doğrudan kopmamasının geleceği garantiye alacak ve daha yaşanılabilir kılacak en temel unsur olduğunu belirtti.

Benan, “Halen küresel bir sağlık problemi olan HIV (Human Immunodeficieny Virus) / AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) hala birçok insanın hayatını etkilemektedir. 1 Aralık tarihinde tüm dünyada HIV farkındalığını artırmak adına çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Biyologlar Derneği olarak bu konudaki farkındalık artırma konusundaki sorumluluğumuzun farkındayız” dedi.

“Panelin, toplumsal değişimi yaratma yolunda bir adım daha ilerleme kaydetmesini temenni ediyoruz”

Bu bağlamda, 1 Aralık Cuma günü gerçekleşecek olan “HIV’le İlgili Konuşulmayanlar” panelinde HIV’in bireylerde yarattığı toplumsal baskılara, tanı ve tedavi yöntemlerine ve eğitim müfredatlarındaki yetersizliklere odaklanırken yanlış bilgileri düzeltmek ve önyargıları azaltmak için değerli katılımcılarla çeşitli konuları ele alacaklarını kaydeden Benan panelin; HIV/AIDS ile ilgili stigmayı azaltma, farkındalığı artırma ve toplumsal değişimi yaratma yolunda bir adım daha ilerleme kaydetmesini temenni ettiklerini belirtti.

Panel, 1 Aralık Dünya HIV Farkındalık Günü’nde, Gönyeli-Alayköy Belediyesi Konferans Salonu’nda saat 17.00’da yapılacak.











Başa dön tuşu