InstagramKıbrısKültür&SanatSürmanşet

Başkentin yeni kültür&sanat ve arşiv çalışmaları merkezi ARKHE bu akşam açılıyor

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, bu akşam kapılarını açacak olan “ARKHE Lefkoşa“nın başkente ve ülkemize hayırlı olmasını diledi, bu vesileyle LTB’nin de çok uzun yıllar sonra yayıncılığa geri döndüğünü duyurdu

Harmancı: Başkentin önemli bir kültür buluşma alanı olabilmesi için bir düşünce geliştirdik

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Harmancı, Arabahmet Kültür Evi’nin gerçek anlamda kültür merkezine dönüşebilmesinin ilk adımını mekanının tüm kullanımı yeniden belediyeye alarak gerçekleştirdiklerini hatırlattı, kapsamlı tadilat sonrasında başkentin önemli bir kültür buluşma alanı olabilmesi için bir düşünce geliştirdiklerini söyledi.

Harmancı, “Şehrin ve şehrin yaşanmışlıkların belleğimize kazımak ve arşiv çalışmaları yapmak bunun olmazsa olmasıydı. Araştırmacıların kullanabilecekleri bir merkez, sergilerin sanatseverlerle buluşmasının sağlanacağı alanları da unutmadık. Bu akşamki açılışta fotoğraf sanatçısı ve araştırmacısı Kadir Kaba’nın ‘Kıbrıs Türk Fotoğrafı’nın Kökeni‘ isimli sergisi de yer alıyor” dedi.

“Başkente ve ülkemize hayırlı olsun”

Çok ama çok uzun yıllardan sonra LTB yayıncılığına da geri döndüklerini söyleyen Harmancı, açılış hatırası olarak 1886’da Lefkoşa’daki devlet matbaasında basılan Claude Deleval Cobham’ın Kıbrıs Bibliyorgrafisi’ne ait orijinal metnin tıpkıbasımının yapıldığını belirtti.

Harmancı, “Bu da bize ayrı bir mutluluk ve heyecan veriyor. Sahnemiz yine bu şehirde sanat performansı yapmak isteyenlerin hizmetinde olacak. ARKHE Lefkoşa bu akşam 19:00’da kapılarını açıyor, başkente ve ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu