InstagramKıbrısManşetSiyaset

Kongreye kuzeyden TDP adına Kemal Baykallı, YKP adına Murat Kanatlı katıldı

Kıbrıs‘ın güneyinde geçtiğimiz aylarda kurulduğu duyurulan “barış ve federalist” yanlısı yeni siyasi parti “VoltKıbrıs” (VoltCyprus), Kuruluş Kongresi‘ni Lefkoşa‘nın güneyindeki Filoxenia Konferans Merkezi‘nde yapıyor

Genel Kurula kuzeyden TDP adına Kemal Baykallı, YKP adına Murat Kanatlı katıldı

Özgür Gazete‘nin takip ettiği kongre az önce açılış konuşmalarıyla başladı. Kongreye kuzeyden de Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) adına Kemal Baykallı ve Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) adına da Murat Kanatlı katılarak birer konuşma yaptı.

Baykallı konuşmasında, TDP Genel Başkanı Mine Atlı‘nına avukat Feriha Uysal‘ın yaşamını yitirmesi ve cenazeye katılacak olması nedeniyle Genel Kurul’a gelemediğini söyledi.

“Aynı hedefte olmamızdan dolayı mutluyuz” diyen Baykallı, daha iyi bir Kıbrıs için VoltKıbrıs’ın atacağı her adıma destek olacaklarını belirtti.

Kemal Baykallı

Baykallı, “Dünyayı daha yeşil, daha barış dolu yapabilmek için buradasınız ve biz de sizinleyiz. Her zaman omuz omuza aynı yodayız” dedi.

Kanatlı: Tüm Kıbrıslıların ortak yurtlarını birleştirmek için ortak mücadele etmesine ihtiyaç vardır

Kanatlı ise VoltKıbrıs’ın kuruluş kongresini YKP olarak selamladıklarını söyleyerek, “Zor bir süreçte bu kongrenin toplandığının sanırım farkındasınızdır” dedi.

Murat Kanatlı

Kanatlı, “Kıbrıs ve bölgemiz bir kez daha gerginlik ve silahlı çatışmaların ortasındadır ve tam da umuda ihtiyacın olduğu zamanlardayız. Kıbrıs kalıcı bir bölünmeye doğru hızla gidiyor. Türkiye’nin kuzeyi işgalinin 50. yılı olacak ve bu süreç durağan değil. Kıbrıs’ın kuzeyinde demografik yapı değişti, nüfus bilinmiyor, Türkiye’nin asimilasyon politikaları devam ediyor ve oradaki dini tarikatlar kuzeydeki faaliyetlerini artırıyor” dedi.

Adanın yeniden birleşmesine ihtiyaç olduğunu, federal yapıda birleşmenin eskiden kötüler için de iyi bir seçenek olduğunu ancak şu andaki eldeki tek araç olduğunu belirten Kanatlı, “Tüm Kıbrıslıların ortak yurtlarını birleştirmek için ortak mücadele etmesine ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

Volt Kıbrıs hakkında

Volt Kıbrıs, resmi internet sitesinde “Volt” hareketini şöyle açıklıyor;

Yalnızca birlikte hareket eden bir Avrupa ortak sorunlarımızı çözebilir. Ulusal partiler sınırlarına ulaşıyor. Popülist vaatlere karşı çıkmak ve tüm Avrupalılara bir yuva sağlamak için ilk pan-Avrupa partisi olan Volt’u kurduk. İnsanları siyaseti değiştirmeye ve Avrupa’nın potansiyelini ortaya çıkarmaya teşvik etmeye çalışıyoruz. Halihazırda 30’dan fazla ülkede faaliyet gösteren vatandaşlarımızı şehirlerinde, ülkelerinde ve Avrupa’nın sınırlarının ötesinde siyaseti yeniden düşünmeye ve şekillendirmeye teşvik ediyoruz.

Biz pan-Avrupalıyız, pragmatik ve ilericiyiz. Çeşitliliği teşvik etmeye çalışırken ortak hedeflerimiz ve değerlerimiz nedeniyle bir araya geliyoruz. Pan-Avrupa’daki zorlukları çözmek için gerekli soruları soruyor ve gerçekçi önerilerde bulunuyoruz.

Daha iyi bir Avrupa için planımız

Herkesin kendi benzersiz potansiyelini gerçekleştirme konusunda eşit şansa sahip olduğu, birleşik, federal bir Avrupa için çalışıyoruz. Güçlü yönlerimizi demokratik bir şekilde birleştirerek, tüm Avrupalıların çıkarları doğrultusunda hareket eden güçlü, sorumlu ve şeffaf bir Avrupa hükümeti oluşturmaya çalışıyoruz.

Gerçek bir Avrupa demokrasisi inşa etmek için Avrupa’da reform yapılması gerektiğine inanıyoruz. Yeni yasalar önerme ve tüm Avrupa vatandaşlarına karşı sorumlu tutulacak bir Avrupa Başbakanı seçme yetkisine sahip, daha güçlü bir Avrupa Parlamentosu inşa etmek için çalışıyoruz. Avrupa’yı en yüksek insani, sosyal, çevresel ve teknik gelişme standartlarının elde edildiği bir toplum haline getirebileceğimizi düşünüyoruz. Değişim zamanı geldi ve biz yeni Avrupa geleceğini yaratıyoruz. Tek ihtiyacımız olan sizin yardımınız!

Hedefimiz 2024’te Avrupa Parlamentosu’nda kendi siyasi grubumuzu kazanmak. Volt ilk kez 2019’da Avrupa Seçimlerine katıldı ve Avrupa seçim programıyla sınır ötesi bir seçim kampanyası yürüttük. Sonuç olarak Damian Boeselager, Avrupa Parlamentosu’ndaki ilk Volter oldu.

Ve büyümeye devam ediyoruz! Şu anda 100’den fazla Volter bizi yerel, bölgesel, ulusal ve Avrupa düzeyinde temsil ediyor. Birleşik, federal bir Avrupa’yı teşvik etmek için örnek teşkil ediyoruz.

Fark yaratmamıza yardımcı olun

Hareketimizde kendinizi tanıyor musunuz? Bizi desteklemek isteyen yeni insanlardan her zaman mutlu oluruz. Daha fazla beklemeyin ve bize katılın !

Fotoğraflar ve Haber: Haber Merkezi











Başa dön tuşu