InstagramKıbrısManşetSiyaset

Öğretmenler Eğitim Bakanlığı’na cenaze marşı ve tabut eşliğinde gitti

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), cezane marşı ve tabut eşliğinde Eğitim Bakanlığı önüne yürüdü. Burada konuşan sendika yetkilileri, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘nun Elçilik‘ten aldığı talimatlarla eğitimi ve toplum yapısını şekillendirmeye çalıştığını söyledi

Eylem: Hem Bakan’a hem üst yönetimine sesimizi bir kez daha duyurmaya geldik

Eğitim Bakanlığı önünde, “öğretmenin çağdaş, laik, bilimsel eğitim için, örgüt hakları ve çocuk hakları için mücadele edeceklerini bir kez daha haykırmaya geldiklerini” söyleyen sendika Başkanı Selma Eylem‘in sözleri sık sık “Bakan istifa” sloganlarıyla kesildi.

Eylem, “Bakan Nazım Çavuşoğlu aldığı talimatlar uyarınca, ülkedeki çağdaş, laik, bilimsel eğitimi bitirmiş ve gömmek üzeredir. Buna izin vermeyeceğiz. Eğitimi konteynerlere, gericiliğe teslim edip bitirmek isteyen, bizleri tehdit ve baskıyla sindirmeye, yasaları, tüzükleri hiçe sayarak özgürlüklerimizi kısıtlamaya çalışan Bakana ve paralel yapılanmayla eğitimi ve toplum yapımızı tümüyle teslim almak isteyen ve bu doğrultuda talimatlar veren üst yönetime bir kez daha sesimizi duyurmaya geldik” dedi.

“Okullara boya badana ile makyaj yaptınız”

Bir kez daha talimatı verene de alıp uygulama dayatması yapana da boyun eğmeyeceklerini ve mücadeleye devam edeceklerini söylemeye geldiklerini belirten Eylem, depreme dayanıksız okullarda aylardır bir çivi dahi çakılmadığını, 3 okulda başlayan çalışmanın da “Dostlar alışverişte görsün” diyerek lanse edildiğini dile getirdi.

Eylem, “Sayın Bakan, geçen yıl sadece gözlemle dahi tehlikeli bulup boşalttığınız okullarımıza, bu yıl boya badana ile makyaj yapıp, öğretmen ve öğrencileri yerleştiriyorsunuz. Bu binaların analiz raporları hala ortada yok. Siz bunu açıklamaktan neden korkuyorsunuz?” diye sordu.

“Aldığınız talimatın ne olduğunu biz biliyoruz. Yazıklar olsun”

Sııf tavanlarının deprem dahi olmadan durduğu yerde çöktüğünü, okulların bakımsızlıktan döküldüğünü söyleyen Eylem, Bakan Çavuşoğlu’na “Huzurlu musunuz?” diye sordu.

Eylem, “Tam güne geçtim diyorsunuz, öğrenciler sokakta, güvelikleri riskte. Ulaşım sıkıntıları da yaşıyorlar. Umurunuzda mı sizin? Komisyonlardan habersiz, gizli gizli kitap içeriklerini değiştiriyorsunuz, seçmeli dersleri arttırıp ve müfredat içeriklerini değiştirip aldığınız talimatın ne olduğunu biz biliyoruz. Yazıklar olsun” dedi.

“Tarih sizi; gerici ve takiyeci bir Eğitim Bakanı olarak yazacak”

Bakan Çavuşoğlu’nun, koltuk uğruna eğitimi gericileştirme ve bu doğrultuda toplum yapısını dönüştürme talimatı aldığını ve bunu harfiyen yerine getirmeye çalıştığını söyleyen Eylem, bilimsel, laik eğitimin önündeki engelin öğretmen ve sendikası olduğunun bilindiğini, bu yüzden öğretmenin ve sendikasının hedef alındığını vurguladı.

Eylem, “Gücünüz yetmiyor, Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne Elçilik tarafından muavin olarak atanan kişiyi ve öğretmene tehdit savuranları görevden almaya gücünüz yetmiyor, yazıklar olsun. Tarih sizi; eğitim ve öğretmen düşmanı, gerici ve takiyeci bir Eğitim Bakanı olarak yazacaktır” dedi.











Başa dön tuşu