InstagramKıbrısManşet

Kapısız: Kesintisiz enerji olacağı garanti edilmeyen bir meydan olamaz

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, Ercan Havalimanı’nda bugün yaşanan elektrik sıkıntısının nedenini anlattı ve tüm uyarılarına rağmen geçici çözümler yapıldığını ve elektrik sıkıntılarının devam ettiğini söyleyerek, Ercan Havalimanı’nın adeta bir panayıra çevrildiğini belirtti

Kapısız: 3 fazdan biri devre dışı kaldı, jeneratörler devreye girmedi

Ercan’da yaşananlarla ilgili Özgür Gazete‘ye bilgi veren Kapısız, yaşanan elektrik probleminin “fazdan” kaynaklandığını, 3 fazdan birinin devre dışı kaldığını belirterek, jeneratörlerin sadece kesinti sırasında değil voltaj düşüşleri ya da dengesizliği sırasında da devreye girmesi gerektiğini kaydetti.

Kapısız, “Tüm uyarılarımıza rağmen Ercan’ın eski pistini ve meteoroloji ana binasını besleyen jeneratör bakımsız kaldığı ve geçen hafta yaşanan elektrik sıkıntısından sonra da günü geçirmek adına palyatif çözümler üretildiği için fazın devre dışı kalması sonrası jeneratörler yine devreye girmedi” dedi.

“Kesintisiz enerji olacağı garanti edilmeyen bir meydan olamaz”

Yaklaşık 2 saat boyunca meteorolojik bilgi veremediklerini ve dolayısıyla meydanın kullanılamadığını kaydeden Kapısız, iniş kalkış izni ve trafik hizmeti verilemediğini belirtti.

Kapısız, “Sivil Havacılık Dairesi teknisyenlerinin kendi imkanları dahilinde yaptıkları üstün gayretle sayesinde sistem yeniden devreye girdi. Başka bir yerden söküp sistemi beslediler. Ancak bu yaşananlar buranın bir havalimanı değil bir panayır olduğunu gösteriyor. Çünkü kesintisiz enerji olacağı garanti edilmeyen bir meydan olamaz. Devlet ve sermaye el ele hava trafiğini sabote etmeye devam ediyor” dedi.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu