EkonomiInstagramKıbrısManşet

Serdaroğlu: “Adam gibi” muhalefet yapın! Asgari ücretliyi sizden iyi temsil eden Hür-iş var!

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-iş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Ürün Solyalı‘nın, “Masada asgari ücretliyi temsil eden yok” sözlerine sert çıktı, “Biz size rağmen örgütsüz olan asgari ücretliyi en iyi şekilde temsil ediyoruz. İşverenler Sendikası’nın yerini bile bilmiyorsunuz” dedi

Serdaroğlu: Buna artık bir “dur demek” ve “son vermek” durumundayız

İşverenler Sendikası önünde toplanarak basın açıklaması yapan ve sendika temsilcisi olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu masasında bulunan Metin Arhun‘u protesto eden Hür-iş, sendika önüne siyah çelenk bıraktı, işverenleri Arhun’un temsil etmemesini istedi.

Burada bir konuşma yapan Serdaroğlu, burada olmalarının nedeninin; Metin Arhun’un yaptığı talihsiz ve kışkırtıcı açıklamalar olduğunu söyleyerek, buna artık bir “dur demek” ve “son vermek” durumunda olduklarını kaydetti.

“Sen hangi hakla insanlara adres gösterirsin?”

Serdaroğlu, “Çünkü haddini çok fazla aşmıştır. Biz bugüne kadar saygı çerçevesinde o masada temsiliyetimizi yapmaya çalıştık ancak kendileri popülizm yaparak masanın amacını başka yerlere çekmeye çalışıyor. Arhun önce tüm asgari ücretlileri ‘vasıfsız’ olarak nitelendirmişti, kamuoyundan tepki aldı ama durmak bilmedi. Sonra asgari ücreti konuşmanın kendilerini rahatsız ettiğini söyledi, o da yetmedi şimdi de utanmadan ‘KC pasaportu olanlar, maaşını beğenmeyenler Avrupa’da çalışsın’ diyor. Bu söylenen laf affedilmezdir” dedi.

Birçok Kıbrıslıtürkün hali hazırda güneyde çalıştığını ve sınır kapılarında neler çektiklerinin bilindiğini hatırlatan Serdaroğlu Arhun’a, “Senin çocukların buna maruz kalsın ister misin ki başkalarına adres gösteriyorsun? Sen hangi hakla insanlara adres gösterirsin? Bu kimsenin haddine değildir. Buna sessiz kalan hükümet edenler ve tepki göstermeyenler de buradan kınanacaktır” ifadelerini kullandı.

“Çaldıklarınızın ne kadarını geri verip vermeyeceğinizi mi tartışıyorsunuz?”

Tekin Arhun’un “asgari ücretliye artış verilecek” söyleminin de gerçeği yansıtmadığını dile getiren Serdaroğlu, bunun bir artış olmadığının altını kırmızı çizgiyle çizmeleri gerektiğini kaydetti ve yapılanın artık değil enflasyon farkı olduğunu söyledi.

Serdaroğlu, “Yarattığınız enflasyonu, yani zamları geri veriyorsunuz. Çaldıklarınızın ne kadarını geri verip vermeyeceğinizi mi tartışıyorsunuz? Bunun adı artış değildir. Yarattığınız yüzde 50 enflasyonun üzerinde vereceğiniz 3 puandır artış. Hayat Pahalılığı tartışılmaz. Masada tartışılan asgari ücret artışı değildir” dedi.

“Metin Arhun zihniyetinde olan kişilerle biz masaya oturmayız”

İşverenlere de seslenen Serdaroğlu, Arhun’un hangi işvereni temsil ettiğini sordu ve bu temsiliyete işverenler tarafından son verilmesini istedi.

Serdaroğlu, “Asgari ücreti konuşmaktan rahatsız olan Arhun, yapılan zamlar hiç mi rahatsız etmiyordu sizi, elektriğe defalarca zam yapılırken neredeydiniz? Metin Arhun zihniyetinde olan kişilerle biz masaya oturmayız. Bunlar sadece işverenle işçi arasını bozarlar” dedi.

CTP’li vekil Solyalı’ya sert tepki: Sen ne yaptın?

Konuşmasında Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Ürün Solyalı‘ya da sert eleştiriler yönelten Serdaroğlu, Solyalı’nın katıldığı bir programda “Masada asgari ücretliyi temsil eden yok” dediğini ve masada Kamu İşçileri Sendikası‘nın (Kamu-iş) oturduğunu zannettiğini belirtti.

Serdaroğlu, “Sayın Ürün Solyalı, sen önce masada hangi sendikanın temsiliyeti olduğunu öğren. Vekil oluyorsunuz ama masada Kamu-iş’in değil Hür-iş’in olduğunu dahi bilmiyorsunuz. Bu federasyonun altında özelde çalışanları da temsil eden sendikalar vardır. Ama yıllardır sizin de yanlışlarınız ve yapamadıklarınızdan dolayı özelde sendikalaşamıyoruz” dedi.

“Biz size rağmen örgütsüz olan asgari ücretliyi en iyi şekilde temsil ediyoruz”

Muhalefete karşı eleştirilerini sürdüren Serdaroğlu şunları kaydetti;

“Hükümete geldiğinde özelde sendikalaşma için sen ne yaptın Ürün Solyalı. Asgari ücret masasında sektörel bazda bir asgari ücreti geçirmek için sen ne yaptın da çıkıp şimdi işçileri temsil eden yoktur diyorsun?

Vardır! Hepinizden de daha iyi temsil eden bir Hür-iş vardır. Bize böyle iyi polis kötü polisi oynamaktan vazgeçin, çıkın adam gibi muhalefetinizi yapın. Kimse bizim temsiliyetimizi tartışamaz. Biz size rağmen örgütsüz olan asgari ücretliyi en iyi şekilde temsil ediyoruz. İşverenler Sendikası’nın yerini bile bilmiyorsunuz”

“Arhun o masada olduğu müddetçe Hür-iş’ten tek bir kişin dahi  masada olmayacak”

Arhun’un, bu ifadeleri sarf eden biri olarak İşveren Temsilcisi sıfatıyla masada oturamayacağını söyleyen Serdaroğlu, işverenlerin Arhun’u masaya yollamaması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Serdaroğlu ayrıca, bizzat Çalışma Bakanı Sadık Gardiyanoğlu tarafından “ülkede kayıt dışılık oranının yüzde 70’lere dayandığının” söylendiğini hatırlattı ve Arhun o masada olduğu müddetçe Hür-iş’ten tek bir kişinin dahi  masada olmayacağını kaydetti.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu