EkonomiInstagramKıbrısManşet

İşverenler Sendikası: “Yanlış anlaşılmalardan” dolayı büyük üzüntü duyduk

İşverenler Sendikası, Asgari Ücret Tespit Komisyonu masasındaki temsilcisi Metin Arhun‘un, “Maaşını beğenmeyen Avrupa’ya gitsin” sözleriyle tepki çekmesinin ardından, görev süresinin dolduğunu duyurdu

İşverenler Sendikası: “Yanlış anlaşılmalardan” dolayı büyük üzüntü duyduk

Yazılı açıklama yapan sendika, her zaman çalışma yaşamının huzur ve barış içinde olması hedefinde olduklarını, çalışan temsilcileri tarafından yapılan son açıklamalardan ve “yanlış anlaşılmalardan” dolayı büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Açıklamada, “Hele ki bir bütünün ayrılmaz iki parçası olan işçi ve işveren tarafının birbirini çok iyi bir diyalogla kucaklayarak KKTC sosyal güvenlik yaşamını daha iyi şartlara götürmemiz gerektiği bugünlerde tarafların birbirlerine zemini olmayan hırsızlık ve/veya bunun gibi olumsuz ve suçlayıcı tabirleri kullanmamaları hususunda dikkatli olmaları gerektiği inancındayız” denildi.

“Enflasyon şirket cirolarını ve işverenimizi de olumsuz etkiledi”

Açıklama şöyle devam etti;

“Herkesin çok iyi bildiği gibi son yıllarda meydana gelen TL’nin değer kaybı, bunun sonucunda oluşan enflasyon ve pahalılık, maaşların ve asgari ücretin reel olarak azalmasına sebep olmuştur.

Esas hedef hayat pahalılığının önlenmesidir. Dolayısı ile asgari ücrete getirilecek her türlü artış, enflasyon bu hızla artmaya devam ettiği sürece, kısa sürede erimeye devam edecektir. Bu durum aynı zamanda şirket cirolarını ve işverenimizi de olumsuz etkilemiştir.

Güneyden gelenler tarafından kuzeyde yapılan başta akaryakıt olmak üzere yapılan alışverişlerden alınan vergiler sayesinde bütçe gelirlerimiz fazla vermektedir.

Hayat pahalılığını önlemek için, hükümetimiz temel tüketimde kullanılan yerli ve ithal ürünleri sübvanseye etmelidir. Hükümet piyasayı ucuzlatmada, piyasadaki her türlü emtianın fiyat denetimini de düzenli olarak yapmalıdır.

“Komisyondaki üyelerin görev süresi doldu”

Hükümetin elinde sübvanseyeleri devamlı hale getirebilecek mali imkanlar mevcuttur. Bütçe fazlası dışında örneğin emeklilere ödenen yüz milyonlarca liralık gerçekte olmayan makam tahsisatlarının kaldırılması gibi.

Ücretlerin çok fazla tartışılıp, gündemde tutulması, bir bütün olarak tüm ülke ekonomimizi olumsuz etkilemektedir.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndaki üyelerinin görev sürelerinin bittiği bu dönemde komisyonda kimlerin yer alacağı belli değilken gerginleştirici açıklamaların yapılmaması gerektiği inancındayız”











Başa dön tuşu