EkonomiInstagramKıbrısManşet

Topcan: Aç gözlülük, arsızlık, yurdunu sevmeme… Gaziveren’in yağmasına seyirci mi kalacaksınız?

Şehir Plancısı Layik Topcan, imar planı yürürlüğe koyulmayan Lefke‘ye bağlı Gaziveren bölgesinde yükselen binlerce konutluk projelere isyan etti, ülkenin en verimli toprakları yağmalanırken, yetkililerin ve muhalefetin nerede olduğunu sordu

Lefke İmar Planı yürürlüğe koyulmadı, Gaziveren bölgesi de yeni bir Girne ve İskele olma yoluna sokuldu. Betona gömülmeye hazırlanan bölgede, sadece Türkiyeli bir şirket tarafından başlatılan son projelerden biri tam 3 bin konutluk

Rant zihniyetinin yeni gözdesi Lefke ve Gaziveren

Kıbrıs‘ın kuzeyi betona gömülmeye, imar planları devreye sokulmayan bölgelerde binlerce konutluk projeler yükselmeye devam ediyor.

Önce Girne‘yi sonra İskele‘yi kaybeden ve betona teslim eden rant zihniyetinin şimdilerdeki yeni gözdesi Lefke ve Gaziveren bölgesi oldu.

Merit Royal Diamond Hotel’de geçtiğimiz gün lansmanı yapılan, Türkiyeli müteahhit Aycan Fenercioğlu‘nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Alanya merkezli Fenercioğlu Şirketler Grubu‘nun Gaziveren bölgesindeki “Coastel Heaven” adlı projesinde 3 bin konut bulunuyor.

Lansmana katılan hükümetin küçük ortağı YDP‘li Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da Fenercioğlu ailesine ‘KKTC’ye getirdikleri yatırımlardan dolayı teşekkür etti ve KKTC’nin yatırım cenneti olduğunu söyledi.

Topcan: Her yerde yağma, sıra Lefke – Gaziveren bölgesinde

Gaziveren‘deki 3 bin konutluk projeye bir tepki de Şehir Planlama Dairesi‘nde de uzun yıllar üst kademelerde görev yapan Şehir Plancısı Layik Topcan‘dan geldi. Topcan, “Her yerde yağma, sıra Lefke – Gaziveren bölgesinde” diyerek, “Bakir alan, doğal ortam, tarım alan kalmasın” dedi.

Topcan şunları kaydetti;

“Aç gözlülük, arsızlık, yurdunu, kendi insanını sevmeme bu kadar mu olur? Onaylanmış Lefke İmar Planı’nı yürürlüğe koymak için daha ne bekliyorsunuz? Belediye Başkanı, hükumet, ilgili Bakanlık… Ya muhalefet neredesiniz?

“Ülkenin en verimli tarım topraklarının bulunduğu Gaziveren’in de yağmaya kurban gitmesine daha ne kadar seyirci kalacaksınız?”

Yoksa İskele’deki oyunu burada da mı oynayacaksınız? Burası İskele’den, Girne’den de daha beter olmaya gebe çünkü burada hiç bir düzenleme yok, ne İmar Yasası altında plan yürürlüğe girinceye kadar bir supap olarak bir Emirname var ne de Fasıl 96 Yollar ve Binaları Düzenleme Yasası altında yayınlanmış bir bölgeleme var.

Ülkenin en verimli tarım topraklarının bulunduğu ve Türk mallarının çoğunlukta olduğu Gaziveren’in de yağmaya kurban gitmesine daha ne kadar seyirci kalacaksınız? Ne yapmaya çalışıyorsunuz?”











Başa dön tuşu