InstagramKıbrısSürmanşetYaşam

Etkinliğe Türkiye ve Avrupa’dan panelistler katılacak

KKTC Alevi Kültür Merkezi, Maraş Katliamı‘nın 45. yıldönümünde, Türkiye‘den ve Avrupa‘dan panelistlerin katılacağı bir anma etkinliği düzenliyor

Alevi Kültür Merkezi: Maraş’ın acısı 45 yıldır dinmedi, yitirilen canları anıyoruz

Yazılı açıklama yapan kültür merkezi, 19-26 Aralık 1978 tarihinde Türkiye’nin Maraş şehrinde gerçekleşen katliamın 45. yıldönümünde yaşamını yitirenler için anma etkinliği düzenleyeceklerini belirtti.

Açıklamada, 24 Aralık Pazar günü saat 18:00’de Cihangir kavşağında bulunan Cemevi ve Kültür Kompleksi‘nde gerçekleştirilecek olan anma etkinliğinin iki oturumda yapılacağı kaydedildi.

Birinci oturumun, yaşamını yitirenlerin anısına çerağ uyandırılıp, saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayacak, katliamı gerçekleştirenlerin kınanacağı konuşmalarla sürecek, şiirler, türkü ve deyişlerin okunmasıyla sona erecek.

Türkiye ve Avrupa’dan panelistler katılacak

Anma etkinliğinin ikinci oturumunun ise panelle sürecek, Türkiye ve Avrupa’dan gelen panelistlerin Alevi katliamları konusunu irdeleyecek.

Panelistler, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Aslan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz ve İngiltere Alevi Kültür Merkezi Başkanı İbrahim Has olacak ve Maraş katliamını anma etkinliği vesilesiyle Kıbrıs’ta yaşayan Alevi toplumuyla bir arada olacak.

Alevi Kültür Merkezi açıklamasında, anma etkinliğine tüm vatandaşların, siyasi partilerin, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin davetli olduğunun da altı çizildi.











Başa dön tuşu