InstagramKıbrısSağlıkSürmanşet

Eğitime 27 farklı ilkokuldan, 60 öğretmen katılım sağladı

Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği tarafından yürütülen StandUp Right/Dik Durmak İyidir Projesi kapsamında, 60 sınıf ve beden eğitimi öğretmenine “Temel Beden Farkındalığı Terapileri” temelli “Çocuklarda Omurga Sağlığı” eğitimi verildi

Çocuklara yönelik “Omurga Sağlığı Eğitimi”

Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği tarafından yürütülen StandUp Right/Dik Durmak İyidir Projesi bu kez de kamu ve özel ilkokullarda görev yapmakta olan 60 sınıf ve beden eğitimi öğretmenine “Temel Beden Farkındalığı Terapileri” temelli “Çocuklarda Omurga Sağlığı” eğitimi verdi. Eğitimler 14-15 Aralık 2023 tarihlerinde KTÖS Etkinlik Salonu’nda gerçekleşti.

İlkokullarda çocuklara ve özel gelişen bireylere yönelik omurga sağlığı eğitimlerinin tamamlayıcısı niteliğinde olan ve özellikle okullarda omurga sağlığını konusunda farkındalık yaratacak paydaşlardan sınıf ve beden eğitimi öğretmenlerine yönelik eğitim, interaktif ve kapsayıcı içeriği ile başarılı bir şekilde tamamlandı. Eğitime Kıbrıs’ın kuzeyinden 27 farklı ilkokuldan, 60 öğretmen katılım sağladı.

Eğitimin ilk oturumunda, omurga anatomisi, patolojileri, normal motor gelişim aşamalarında omurganın değişimi anlatıldı. İkinci oturumda ise, Temel Beden Farkındalığı Terapileri‘nin (TBFT) amaçları ve özellikle çocuklarda uygulama şekli anlatıldı.

Eğitimde, katılımcılar öğrendiklerini kendi üzerlerinde uygulama yapma fırsatı buldular. Eğitimin son oturumda okullarda çocukların omurga sağlığı için ergonominin önemi ve yapılması gerekenler detaylı olarak anlatıldı. Eğitim sonunda ayrıca katılımcı öğretmenlerden öğrencilere yönelik uygulanabilecek TBFT temelli çocuklarda omurga sağlığını geliştirmeye yönelik oyunlar yaratmaları ve sunmaları istendi.

Katılımcıların tamamı projenin sonunda oluşturulacak ve beden eğitimi dersi müfredatına kaynakça olması için önerilecek kitabın faydalı olacağını, eğitimlerin daha çok öğretmene ulaşması ve devamının yapılmasının önemini vurguladı.

Proje kapsamında ilkokul ve özel eğitim okulları çocuklarda omurga sağlığı eğitimleri 2024 yılında da devam edeceğini vurgulayan Proje Koordinatörü Münevver Özakalın proje ile ilgili haber ve etkinlikleri Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği Facebook hesabı, Cyprus Physio Instagram hesabı ve www.ktfb.org internet sitesi üzerinden takip edilebileceğini ayrıca [email protected] e-mail adresinden soru ve görüşlerini iletilebileceğini aktardı.











Başa dön tuşu