InstagramKıbrısManşetSiyaset

Çeler: Hepimizin hayati tehlikesi var; esas olan suç işlenmeden güvenliği sağlamaktır

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Başkalığı için adı geçen eski Çalışma Bakanlarından Zeki Çeler, geçtiğimiz gün Lefkoşa Suriçi‘nde yaşanan ve Ayça Alav‘ın katledildiği cinayete dikkat çekti, muhaceret ve ülkeye girişler konusunda yapılması gerekenleri sıraladı

Çeler: Bu ülkede hepimizin hayati tehlikesi mevcut

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çeler, her gün artan suç oranı ve çeşitliğine karşın özellikle hava ve deniz yolu girişlerine gereken hassasiyet gösterilmediği sürece, bunların gün gelecek herkesin kapısında belireceğini kaydetti.

Çeler, “Yasalara uyulmayan, denetimden yoksun olan bu ülkede hepimizin hayati tehlikesi mevcuttur. Bir an önce iç denetimin seferberlik ilan edilerek ve de hassasiyet gösterilerek yapılması, ülkeye girişlerde de en sert tedbirlerin uygulanması kaçınılmazdır” dedi.

“Esas olan suç işlenmeden güvenliği sağlamaktır”

Aksi takdirde bu yaşananları içselleştirmenin; bu toplumun güvenliğini hiçe saymak anlamına geleceğini kaydeden Çeler, dünyada muhaceret ve ülkelerine gelen ziyaretçiler ile ilgili ne gibi gümrük/muhaceret ve ziyaretçi takip sistemleri uygulandığının örnekleri varken, KKTC gibi üstelik de ada ülkesi olan bu topraklarda bu kadar ciddi ve geri dönüşü olmayan suçlara maruz kalınmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Çeler, “Esas olan suç işlenmeden güvenliği sağlamaktır” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu