InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özkunt: Ülke kalın bağırsaklarını döküyor! Polis, savcılık ve Meclis’in sessiz kalma seçeneği yok

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt, rüşvet iddialarının “ülkenin adeta kalın bağırsaklarının ortaya dökmesi” olduğunu söyleyerek, bunlar karşısında ahlak sahibi namuslu hiç kimsenin sessiz kalamayacağını vurguladı ve polisi, savcılığı ve Meclis’i göreve davet etti

Özkunt: Mali polis, savcılık ve Meclis’in, sessiz kalma seçeneği kalmamıştır

Yazılı açıklama yapan Özkunt, banka hesabındaki paralar nedeniyle dokunulmazlığı kaldırılarak hakkında dava açılan ancak Türkiye’ye gittiği için yargılanması yapılamayan eski Başbakanlardan Hüseyin Özgürgün’ün, dün bir gazeteye verdiği röportajda kullandığı “Partiye yapılan bağışlar da benim kişisel hesabımdaydı” sözlerine işaret etti.

Özkunt, Özgürgün’ün bu açıklamasının hemen ardından da eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı iş insanı Redif Nurel’in “Fikri Ataoğlu ve Hasan Tosunoğlu benden 2.5 milyon TL rüşvet istedi” açıklamasını yaptığını hatırlattı.

“Aslında tüm toplum tarafından bilinen bu skandallar karşısında denetleme-soruşturma mekanizmalarının çoktan devreye girmesi gerekirdi” diyen Özkunt, bu itiraflardan sonra mali polis ve savcılığın sonra da yargının önünü açmak için ilgili kişilerin dokunulmazlıklarını kaldırması gereken Meclis’in, sessiz kalma seçeneği kalmadığını kaydetti.

“Bu iddialar ve itiraflar karşısında ahlak sahibi namuslu hiç kimse sessiz kalamaz”

Ülkenin adeta kalın bağırsaklarının ortaya döküldüğünü, toplumun bu yozlaşmayla başa çıkamayacağını, sosyal bir yozlaşmanın da bunun peşinden geleceğini kaydeden Özkunt, bu iddialar ve itiraflar karşısında ahlak sahibi namuslu hiç kimsenin sessiz kalamayacağını vurguladı.

Özkunt, “Kamu sektöründe nerede ise her alanda rüşvet/komisyon alışverişinin olduğu bilinen bir gerçekliktir. Ancak ‘alan memnun veren memnun’ çarkı bizi bugünlere getirdi. Bugünden sonra böyle devam edemez. Herkes yetkisini kullansın, gereğini yapsın” dedi.

TDP Basın Bürosu











Başa dön tuşu