InstagramKıbrısManşet

DAÜ’de bazı akademisyenler “Değişim Grubu” adı altında toplandı


Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Yardımcı Doç. Dr. Nurcan Gündüz, DAÜ Akademik Personel Sendikası‘ndan (DAÜSEN) beklentilerini kaleme aldı, “Değişim Grubu” olarak bu talepleri doğrultusunda yeni yılda çalışmalar yapacaklarını duyurdu

Gündüz: Bu “iyi olmama” halini değiştirmek, herkesten önce DAÜSEN’in görevidir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gündüz, DAÜ’ye dair duygu ve düşünce taşıyan herkesin bildiği şeyleri tekrar söylemeye gerek duymadığını ve üniversitenin iyi bir durumda olmadığını söyleyerek, DAÜ’nün mevzuat gereği öyle kabul edilen/edilmeyen öğretim elemanlarının da durumunun iyi olmadığını belirtti.

“Bu iyi olmama halini öğretim elemanları lehine değiştirmek, herkesten önce üniversitenin büyük gücü DAÜSEN’in görevidir” diyen Gündüz, DAÜ Akademik Personel Sendikası olan DAÜSEN’in, öğretim elemanlarının haklarını, kazanımlarını ve geleceklerini her şeyden önemli kabul ederek, bunları hukuk ve temel ilkeler çerçevesinde korumak için gereken güce sahip olduğunu düşündüğünü belirtti.

“İyi olmama halimiz sürerse göreceğimiz karanlık; moralleri daha da bozacak”

DAÜSEN’in bu gücünü DAÜ akademisinden aldığını kaydeden Gündüz, DAÜ öğretim elemanlarının; haklarını hukuk ve temel ilkeler çerçevesinde savunabilecek, kendinden korkmayan, çalıştığı ve orada üretmekten mutluluk duyduğu kurum için kararlar alınırken katkı koyan, kişisel ilişkilerin hiçbir kararda rol oynamadığı, yeni ve farklı bir anlayışla geleceğe umutla bakabileceğini kaydetti.

Gündüz, “İyi olmama halimiz sürerse, üniversitemizdeki geleceğimize baktığımızda göreceğimiz karanlık; moralleri daha da bozacak, çalışma ve üretme motivasyonunu tamamen ortadan kaldıracaktır” dedi.

“Değişim Grubu olarak çalışmalarımızı olgunlaştıracağız”

“Birlikte düşünerek, birlikte hissederek ve birlikte konuşup tartışarak, kılavuzumuz hukuk, haklar ve temel ilkeler olmak üzere harekete geçip üniversitemizi umutlu, verimli günlere taşıyacak güce sahip olduğumuza inanıyorum” diyen Gündüz, tüm bunları yapabilmek için ciddi bir değişim gerektiğinin de farkında olduklarını belirtti.

Gündüz, “Değişim Grubu olarak biz, üniversitemiz ve bizim için mücadele etmek gerektiğini düşünüyoruz. Aynı düşünce ve duyguları paylaşan tüm meslektaşlarımızla görüşlerimizi paylaşmak ve yola onların da desteğiyle çıkmak için bu umutlu çabayı yeni yılın ilk günlerinde olgunlaştırmak istediğimizi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu