InstagramKıbrısSağlıkSürmanşet

Katılımcılara sertifika verildi

Kuir Kıbrıs Derneği, “Helis Projesi” kapsamında “Cinsiyet Kimliği Farkındalık ve Danışmanlık Eğitimi” düzenledi

Cinsiyet kimliği ve çeşitliliği ile ilgili genel tanımlar, doğru bilinen yanlışlar…

Avrupa Birliği (AB) tarafından “Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VIII” hibe programı altında finanse edilen ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından yürütülen “Helis Projesi” kapsamında 19 Aralık 2023’de Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Konferans Salonu’nda (KTAMS) gerçekleştirilen eğitim; “Sosyal Hizmet Dairesi” ve sivil toplum örgütlerinde çalışan sosyal hizmet ve ruh sağlığı uzmanlarına yönelik olarak tasarlandı.

Pembe Hayat Derneği’nden Psikolojik Danışman K. Can Eren tarafından verilen eğitimde, cinsiyet kimliği ve çeşitliliği ile ilgili genel tanımlar, doğru bilinen yanlışlar ve transların cinsiyet uyum süreçlerine değinildi. Eğitimde, cinsiyet kimliği çeşitliliği olan yetişkinler, ergenler ve çocuklar ile çalışılması hakkında vaka örnekleri paylaşıldı.

Katılımcılara sertifika verildi

Eğitimde LGBTI+lar ile çalışmakta olan uzmanların, kapsamlı ve doğru bilgiye erişimini ve vaka çalışmasında dikkat edilmesi gereken hassas noktalar aktarıldı. Kuir Kıbrıs Derneği ve KTAMS iş birliğinde düzenlenen eğitime 30’u aşkın kişi katıldı ve Sosyal Hizmet Dairesi Müdürü Alev Ecevit eğitim sonunda katılımcılara katılım sertifikası verdi.

Açıklamada, “Helis Projesi, Kıbrıs’ın kuzeyinde LGBTİ+’ların insan haklarının daha iyi korunmasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Proje, genel olarak LGBTİQ+ topluluğunun, özel olarak da Kuir Kıbrıs Derneği’nin ve aktivistlerinin dayanıklılığını artıracak bir süreç izlemeyi hedeflemektedir” denildi.

Ayrıca, ayrımcılığa uğrayan ve sosyal hizmetlere erişmek isteyen tüm LGBTİ+’ların +90 (542) 858 58 47 numaralı Kuir Kıbrıs Derneği Dayanışma Hattı‘na, haftanın 7 günü 10:00-22:00 saatlerinde mesaj veya telefon araması yoluyla ulaşabileceğini hatırlatıldı.











Başa dön tuşu