KıbrısManşet

Mahkemeye ara verildi, tanıklar dinlenmeye devam edilecek

Adıyaman‘da devam eden İsias Otel davasını yerinde takip eden Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, bugünkü son duruşmada yapılacak çok iş ve sorgulanacak çok tanık olduğunu söyledi

Esendağlı: Bugün yapılacak çok iş ve sorgulanması gereken epey tanık var

Adliye önünde BRT‘ye açıklamalarda bulunan Esendağlı, duruşmanın bugün tanıkların dinlenmesiyle başladığını, TSİ saat 14.00’da yeniden tanıkların dinlenmesiyle devam edileceğini söyledi.

Esendağlı, “Duruşmanın ilk gününde sanıklar dün de müştekiler dinlendi. Bugün de tanıklar dinleniyor. İsias’ta görev yapan resepsiyon çalışanı, muhasebeci ve teknik eleman olmak üzere 3 tanık dinlendi şu ana kadar. Bugün yapılacak çok iş ve sorgulanması gereken epey tanık var” dedi.

“Sanıklar tahliye isteyecek ama benim öngörüm bunun olmayacağı yönünde”

Kendi tanıklarının da olduğunu dile getiren Esendağlı, tanıklarının dinlenmesinin ardından sanık vekillerinin beyanları olacağını ve ardından da “ara karar” olarak ifade edilen, duruşmanın ertelenmesine yönelik alınması gereken birkaç kararın alınacağını belirtti.

Bu kararların en önemlilerinin sanık avukatları tarafından yapılması beklenen tahliye talepleri ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamı olduğuna dikkat çeken Esendağlı, kendi öngörüsünün sanıkların tahliyesinin olmayacağı yönünde olduğunu söyledi.











Başa dön tuşu