InstagramKıbrısManşetSiyaset

KBK: Ölüm saçan üsler Kıbrıs’tan dışarı! Kıbrıs halkı İngiliz üslerini istemiyor!

Kıbrıs Barış Konseyi (KBK), İsrail‘in Gazze‘ye yönelik saldırılarına destek sağladığı gerekçesiyle, Ağrotur‘daki İngiliz üssü önünde protesto eylemi gerçekleştirileceğini duyurdu, katılım çağrısı yaptı

“Kıbrıs halkı ülkesinde İngiliz askeri üslerini istemiyor”

KBK’dan yapılan açıklamada, eylemin 14 Ocak 2024 Pazar günü saat 11.00’da İngiliz üssünün karşısında gerçekleştirileceği duyuruldu ve bu eylemin İsrail ordusunun Gazze’yi bombalanmasında İngiliz askeri üsleri tarafından verilen desteği protesto etmek amacı taşıdığı belirtildi.

Açıklamada, “İsrail devletine savaş malzemeleri nakli ve İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına destek vermek amacıyla İngiliz üslerinden gerçekleştirilen hava operasyonlarını kınamak için herkesi bu protesto eylemine katılmaya çağırıyoruz. Kıbrıs’ın halklar arasında barış ve iş birliği köprüsü olması için mücadele ettiğimiz mesajını veriyoruz. Kıbrıs halkı ülkesinde İngiliz askeri üslerini istemiyor. Bu üsler ülkemiz ve bölge halkları için sürekli bir tehlike teşkil ediyorlar” denildi.

“Ölüm saçan üsler Kıbrıs’tan dışarı!”

KBK şunları kaydetti;

“Amerikan ordusunun ülkemizdeki yasa dışı varlığını kınıyoruz. Kıbrıs’ın saldırılar için kullanılan bir sıçrama tahtasına dönüştürülmesini kınıyoruz. Filistin halkına karşı sürdürülen soykırıma İngiliz üsleri aracılığıyla Kıbrıs’ın karışmasına sona ermesini hep birlikte talep ediyoruz.

Derhal tam ateşkes ilan edilmesini ve Gazze’ye insani yardım sunulmasını talep ediyoruz. Filistin halkına yönelik soykırıma son verilmesini talep ediyoruz. Filistin’in İsrail devleti tarafından işgaline ve kolonizasyonuna son verilmesini talep ediyoruz.

Filistin’e özgürlük ve BM’nin ilgili kararlarında öngörüldüğü şekilde bağımsız Filistin devletinin kurulmasını talep ediyoruz. Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinden nihayet İngiliz üslerinin askeri faaliyetleri hakkında açıklama talep etmesini ve Filistin halkıyla dayanışmasını pratikte ifade etmesini talep ediyoruz. Ölüm saçan üsler Kıbrıs’tan dışarı”











Başa dön tuşu