InstagramKıbrısManşetSiyaset

Maviş: Cuellar’ın atanması çözüm yolunda yeni bir umuttur!

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, María Ángela Holguín Cuellar‘ın  Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri tarafından “Kıbrıs Kişisel Temsilcisi” olarak atanmasının çözüm yolunda yeni bir umut olduğuna işaret etti

Maviş: Cuellar’ın atanması çözüm yolunda yeni bir umuttur!

Yazılı açıklama yapan Maviş, Cuellar’ın BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi olarak atanmasının, Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüm arayışı için önemli bir adım olduğunu söyleyerek, bu atamanın; 2017’deki Crans Montana görüşmelerinin başarısızlığından bu yana durmuş olan resmi müzakerelere yeni bir ivme kazandırması umudunday olduklarını belirtti.

Maviş, “Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ilerlemeyen müzakere süreçleri, Kıbrıslı Türk toplumunu her alanda olumsuz etkilemektedir. Müzakerelerin olmadığı dönemde, Kıbrıs’ın kuzeyinde toplumsal, sosyal, kültürel ve ekonomik dönüşümler hızla yaşanmış, Kıbrıslı Türkler uluslararası arenada neredeyse görünmez hale gelmiştir” dedi.

“Çözüme yönelik güç birliği yapmaya hazırız”

Kıbrıs sorununun çözümünün, BM Güvenlik Konseyi kararlarına ve Avrupa Birliği’nin temel ilkelerine ve müktesebatına uygun bir şekilde, BM çerçevesinde gerçekleşmesi ancak bu süreçte yenilikçi yaklaşımların ve çözüm odaklı modellerin de artık düşünülmesi gerektiğini kaydeden Maviş, bu modellerin de müzakerecilere ülkede yaşanan acil sorunlara adım adım çözüm üretme gücü sağlaması gerektiğinden bahsetti.

Maviş, “Bu yeni atama, Kıbrıs adasında yaşayan iki toplumu, kalıcı bir çözüme ulaştıracak müzakerelere doğru yönlendirmelidir. Bizler, Kıbrıslı Türk ilerici örgütleri olarak, bu süreçte her türlü mücadeleyi vererek, çözüme yönelik güç birliği yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu