InstagramKıbrısManşetSiyaset

Volt Cyprus: KISA’ya yapılan bombalı saldırıyı kınıyoruz

Kıbrıs‘ın güneyinde faaliyetlerini sürdüren iki toplumlu siyasi parti Volt Cyprus, Eşitlik, Destek ve Irkçılık Karşıtı Hareketi‘ne (KISA) karşı yapılan saldırı ve kundaklamayı kınadı

Volt Cyprus: KISA’ya yapılan bombalı saldırıyı kınıyoruz

Yazılı açıklama yapan parti, demokrasiyi savunmak, kurumları güçlendirmek ve vatandaşa hizmet için kurulmuş bir parti olarak; KISA sivil toplum örgütü binasına yapılan kabul edilemez saldırı ve kundaklamayı kınadıklarını belirtti.

Açıklamada, “Herhangi bir kişi veya kuruluşla anlaşmazlık, hiç kimseye herhangi bir türde şiddet eyleminde bulunma hakkını vermez. Sadece aşırı sağ kesimlere yönelik yapılan genel suçlamalar yeterli değildir çünkü her şiddet eylemi ve her susturma girişimi bir demokrasi meselesidir. Bu nedenle, yetkilileri bu konuyu hemen ele almaya, failleri derhal tespit etmeye ve adalet önüne çıkarmaya davet ediyoruz” denildi.

Neler olmuştu?

Güneyde faaliyet gösteren göçmen destek grubu KİSA’nın ofisine geçtiğimiz cuma günü patlayıcıyla saldırı yapılmıştı.

Grup, saldırıyı gerçekleştirdiğine inandığı “ırkçı ve milliyetçi saiklerle” hareket eden gruplardan tehditler aldığını söylemişti.

KİSA, hükümeti, azınlıklara ve onları destekleyenlere karşı şiddeti normalleştiren koşulları yaratan “göç meseleleri üzerindeki ırkçı, yabancı düşmanı ve milliyetçi söylemiyle” oynayacak bir rol oynamakla suçlamıştı.

Fotoğraf: CyprusMail










Başa dön tuşu