InstagramKıbrısManşetSiyaset

Arıklı hem özür diledi hem de Özersay’a “Spekülasyoncu” dedi


Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay‘ın geçtiğimiz hafta gündeme getirdiği, bugün de Başsavcılığa suç ihbarında bulunduğu “Mal Bildiriminde Bulunulması Yasası“na aykırı hareket konusunda özür diledi

Arıklı: Bir ev satıp başka bir ev almak önemli bir artış mı?

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Arıklı, yazılı açıklama yaparak mal beyanında bulunduğunu ve Meclis Başkanlığı’na da verdiğini söyledi.

İlgili 25/2008 sayılı yasayı da incelediğini söyleyen Arıklı, “Yasanın 8’e 6. ‘önemli miktarda artış olursa’ maddesine göre bunu bir ay içerisinde bildirmek gerekir. Önemli miktarın ne olduğu kişiden kişiye değişiyor. Benim ve ailemin çok ciddi ticari faaliyetleri var. Bir ev satıp başka bir ev almak önemli bir artış mı? Bu tartışma kaldı” dedi.

Hem özür diledi hem de Özersay’a da “Spekülasyoncu” dedi

Mal varlığındaki değişikliği zamanında bildirmediği için özür dileyen Arıklı, “Herhangi bir sıkıntı yok. Mal varlığım savcılığın incelmesine açıktır” diye konuştu.

Arıklı özür dilemesine rağmen, HP Genel Başkanı Özersay’a işaret ederek, mal varlığı beyanı konusunun speküle edildiğini savundu, “Siyasi hayatını büyük ölçüde noktalamış olan biri bu tip konuları gündeme getirip insanların kafasına soru işareti yayıyor” dedi.

Arıklı ayrıca konunun ilk gündeme geldiği günlerde de sosyal medyadan “mal beyanında” bulunmuş ve bunu gündeme getirenler için de “tetikçiler” demişti.











Başa dön tuşu