InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Maliye Bakanlığı harekete geçti

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı‘nın servet artışının kaynağı olarak gösterdiği, “3 milyon $ cirodan” ve “10 milyon sterlin” değerden bahsettiği şirketlerin ya da kendisinin devlete vergi verip vermediğiyle ilgili sordukları yazılı sorular sonrası Maliye Bakanlığı‘nın harekete geçtiğini duyurdu

Özersay: Maliye Bakanlığı ilk adımı attı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın servet artışının kaynağı olarak gösterdiği, “3 milyon $ cirodan” ve “10 milyon Sterlin” değerden bahsettiği şirketlerin ya da kendisinin devlete vergi verip vermediğini veya ne kadar vergi verdiğiyle ilgili Maliye Bakanlığı’na dün yazılı olarak başvurup sorular sorduklarını hatırlattı.

Özersay, “Bugün Maliye Bakanlığı’ndan bir yazı aldık. Maliye Bakanlığı, kendisine bağlı Vergi Dairesi’ne bazı şirketlerle ilgili ne kadar vergi verdiklerine dair sorularımızın cevaplarını, talep ettiğimiz bilgileri hazırlaması yönünde talimat verdi. Yani ilk adım atıldı” dedi.

“Söz verdiğimiz üzere konuyu yakından takip ediyoruz”

Bakanlığın, atmış olduğu bu adımla ilgili olarak kendilerini de bir yazı ile bilgilendirdiği için teşekkür eden Özersay, dün “Bilgi Edinme Hakkı Yasası” uyarınca Maliye Bakanlığı’na yapmış oldukları başvurunun ilerlediğini kaydetti.

Özersay, “Yasaya göre 15 gün içerisinde bu bilgilerin yasaların çizdiği çerçevede verilmesi gerekiyor. Söz verdiğimiz üzere konuyu yakından takip ediyoruz ve kamuoyunu bilgilendiriyoruz” dedi.











Başa dön tuşu