InstagramKıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Geçitkale’nin askeri üs olarak kullanılmayacak oluşu nedeniyle olumlu oy veriyoruz

Geçitkale Havaalanı, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda dün yapılan oylamada, hükümet ve muhalefetin ortak olumlu oylarıyla Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri‘nin (KTBK) kullanımına verildi

Erhürman: Tasarıya olumlu oy veriyoruz

Genel Kurul’un özel gündeminde yer alan “KKTC Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında Geçitkale Havaalanının Tahsisi ve Kullanım Hakkının Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına Verilmesine İlişkin Protokol (Onay) Yasa Tasarısı” dün oy birliği ile kabul edildi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, oylamaya geçilmeden önce yaptığı konuşmasında, Geçitkale’nin askeri üs olarak kullanılmayacak oluşu, Ercan’da yaşanacak herhangi bir sorunda alternatif havaalanı olarak kullanılabileceği ve hava sporlarına açılacağı gerekçeleriyle, CTP olarak tasarıya olumlu oy vereceklerini söyledi.

Komiteye yetkili makamlarca yeterli bilginin verilmediği eleştirisinde bulunan Erhürman, kendilerinin yetkililerle bağlantı kurarak bilgi aldıklarını belirtti.

Erhürman, Sivil Havacılık Dairesi‘nin burada devre dışı kalmasının söz konusu olmayacağı, askeri üs yapılmayacağı ve savaş uçakları konuşlanmayacağı için, CTP olarak “evet” oyu vereceklerini söyledi.

Erhürman’ın konuşmasının ardından oylanan tasarı, oy biliriyle kabul edildi.











Başa dön tuşu