InstagramKıbrısManşetYaşam

“20 milyon Euro’dan fazla değere sahip proje planlandığı gibi sonuçlandırıldı”

Avrupa Komisyonu, Mağusa Kanalizasyon Ağı‘nın başarıyla tamamlandığını duyurdu, yapılan kanalizasyon ağının yaklaşık 50 bin kişiye fayda sağlayacağını ve 2 bin 230 konut bağlantısına hizmet vereceğini belirtti

Kanalizasyon ağı 2 bin 230 konut bağlantısına hizmet verecek

Komisyondan yapılan açıklamada, 20 milyon Euro’dan fazla değere sahip projenin planlandığı gibi sonuçlandırıldığı ve 24 Ocak 2024 tarihinde resmi bir kapanış töreni düzenlendiği belirtildi.

Projenin temel amacının, “Mağusa’nın uzun süredir devam eden atık su sorununu çözmek, halk sağlığına ve çevreye olumlu katkıda bulunmaktır” olarak anlatılan açıklamada, “Oluşan kanalizasyon ağı, yaklaşık 50.000 kişiye fayda sağlayacak olup 2 bin 230 konut bağlantısına hizmet verecektir” denildi.

Rózsa: Uzun bir yolculuk oldu ama buna değdiğine inanıyorum

Etkinliğin açılışında, Avrupa Komisyonu Yapısal Reform Destek Genel Müdürlüğü Koordinasyon, Kaynaklar ve Yardım Programı Direktörü Judit Rózsa şunları söyledi;

“Buraya ulaşmak uzun bir yolculuk oldu, ama buna değdiğine inanıyorum. Tamamen yenilenen ve genişletilen bu kanalizasyon ağı projesi, bugüne kadar Kıbrıs Türk toplumu için Destek Programı altında finanse edilen en büyük AB projesidir. Sonuç, Avrupa standartlarına uygun bir kanalizasyon sistemidir”

Açıklamada, “Proje kapsamında, yaklaşık 140 işçi, mühendis ve denetçi 45 km’lik kanalizasyon boruları, ev bağlantıları, pompa istasyonları ve asfalt kaplama çalışmalarına katıldı. Proje mevcut kanalizasyon ağını iyileştirmeyi ve mevcut ağa paralel yeni bir ağ inşa etmeyi içermektedir. Yeni sistemin başarılı bir şekilde kurulumu ve test edilmesinden sonra eski ağ devre dışı bırakılmıştır” denildi.











Başa dön tuşu