InstagramKıbrısManşetYaşam

Karoullas: Göç tüm Avrupa’yı ilgilendirir, insani koridorların oluşturulması çağrısında bulunuyoruz

Volt Kıbrıs Parti Sözcüsü Pieros Karoullas, Kıbrıs kıyılarına vuran cansız göçmen bedenlerine dikkat çekti, Cenevre Sözleşmesi kapsamındaki mülteci korumasına verilen önem ve insan haklarına olan bağlılığın her kararda yol gösterici olması gerektiğini kaydetti

Karoullas: İnsani koridorların oluşturulması çağrısında bulunuyoruz

Volt Kıbrıs adına yazılı açıklama yapan Karoullas, üç yaşında bir çocuğun ölümü ve diğer iki çocuğun ciddi şekilde yaralanmasıyla sonuçlanan Kıbrıs açıklarında gerçekleşen son trajik tekne kazasının, gerçeklerin sert bir hatırlatıcısı olduğunu söyleyerek, göçün görmezden gelindiği ve yok olmayacak bir olgu olarak reddedildiği sürece, denizlerimizi, kıyılarımızı daha iyi bir gelecek arayan insanların mezarına dönüşeceğini kaydetti.

Karoullas, “Volt olarak Akdeniz, Sahra ve Atlantik’teki can kaybına son vermek için sığınmacıların güvenli geçişi için insani koridorların oluşturulması çağrısında bulunuyoruz. Avrupa göç ve sığınma politikasının umut arayışıyla bir tekneye bindirilen insanların gerçekliklerini yansıtması için temelden değiştirilmesi gerekiyor” dedi.

“Göç tüm Avrupa’yı ilgilendirir”

Karoullas’ın açıklaması şöyle devam etti;

“Cenevre Sözleşmesi kapsamındaki mülteci korumasına verdiğimiz önem ve insan haklarına olan bağlılığımız her kararımızda bize yol gösterici olmalıdır.

Göç, Avrupa’nın tümünü ilgilendirir ve bu nedenle Kıbrıs’ı da doğrudan etkileyen Dublin Tüzüğü’nün tamamen revize edilmesi ve giriş yapılan AB ülkesine geri gönderme uygulamasının kaldırılması gerektiğine inanıyoruz.

“Ortak bir Avrupa sığınma sisteminin görüşülmesinin zamanı gelmiştir”

Kıbrıs gibi Avrupa’ya giriş noktası konumunda olan üye ülkeleri yalnız bırakmayacak şekilde, üye ülkeler arasında mülteci veya göçmen akınlarına ilişkin olarak yeni bir dayanışma ve paylaşım sistemine ihtiyaç vardır. Aynı zamanda, ortak bir Avrupa sığınma sisteminin görüşülmesinin zamanı gelmiştir.

Mülteci konusu insanlık dışı anlayışlara yem edilemez. Volt olarak hedefimiz, entegre bir Avrupa çerçevesi içerisinde göçün yönetilmesine yönelik spesifik öneriler içeren girişimler geliştirmektir”











Başa dön tuşu