EkonomiInstagramKıbrısManşet

Batma noktasına gelen üreticiye bir de dava okudular!

Ürünleri dalında kalan ve onlarca ton narenciyesi çürüme tehlikesiyle karşı karşıya bırakılan nareciye üreticisi Lefke‘den sonra dün de Güzelyurt‘ta protesto ateşi yaktı, polis birlik başkanı Ali Alioğlu‘na dava okudu, Başkan hükümetin baskısından olayı istifa noktasına geldi

Türkiye kurallar silsilesi koydu, hükümet sessiz kaldı!

Ülke genelindeki narenciye üreticisi batma noktasına geldi, Türkiye‘nin “yeşillenme hastalığı” iddiasıyla uyguladığı kurallar üreticinin ürününün Türkiye üzerinden başka ülkelere gönderilmesini de ümkansız kıldı.

Daha önce Lefke’de yakılan protesto ateşi dün de Güzelyurt’ta yakıldı. Üretici sesini tek adım atmayan hükümete ve ilgili Bakana duyurmaya çalıştı.

Maddeleri okumak için BURAYA tıklayın

Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Alioğlu’na UBP baskısı!

Eylem ateşinin yanmasıyla polis olay yerine geldi, üreticiye haklarında şikayet olduğunu söyledi. Ancak bu şikayeti kimin yaptığıyla ilgili bilgi verilmedi.

(Foto: BağımsızMedya)

Polis, “Kaymakamlık’tan izin almadan ateş yaktınız” diyerek, Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Ali Alioğlu‘na dava okudu.

Ağaoğlu bu olaydan sonra Birlik Yönetim Kurulu’na istifa edeceğini söyledi.

Gülamkadir tepki gösterdi: Asla kabul etmiyoruz

Bu sırada sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gülamkadir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duruma tepki gösterdi.

Gülamkadir, “An itibarı ile Kıbrıs Türk Narenciye Üreticiler Birliği Başkanı Ali Alioğlu’na üreticiler adına yaptığı eylem yüzünden dava okunmak üzere Güzelyurt Polis Müdürlüğüne çağrılmıştır. Bunu asla kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu