InstagramKıbrısManşetSağlık

Siber: Hastalarımız yazılan ilaçların tümünü alamıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu bunun ne derece farkında?

Eski Başbakanlardan ve Meclis Başkanlarından olan ve aktif doktorluk görevine devam eden Dr. Sibel Siber, hastalarının 80’li yılların Türkiye‘sinde şahit oldukları gibi kendilerine yazılan ilaçlardan pahalı olanları alamadıkları için iyileşemediklerini gözlemlediklerini belirtti

Siber: 2024 yılında bugün kendi ülkemde aynı durumla yüz yüze kalıyorum

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Siber, 80’li yıllarda Türkiye’de devlet hastanesinde çalışırken, bazı hastaların kontrole geldiğinde iyileşmediğini gördüklerini, bunu araştırdıklarında da hastaların kendilerine yazılan ilaçlardan pahalı olanları alamadıklarını söylediklerini belirterek, 2024 yılında bugün kendi ülkesinde aynı durumla yüz yüze kaldıklarını aktardı.

Siber, “Hastalarımız yazılan ilaçların tümünü alamadıklarını sıkılarak söylüyorlar. Sürekli kullandıkları ilaçların yerine daha ucuz varsa değiştirmemizi istiyorlar. Her ay kullanmak zorunda oldukları ilaçları ödeyemeyen dar gelirli sayısı yüksek. Kısacası en doğal insan hakkı olan sağlık tehlikede” diyerek, “Sosyal Güvenlik Kurumu bunun ne derece farkında?” diye sordu.











Başa dön tuşu