EkonomiInstagramKıbrısManşet

Bakanlar Kurulu’nun “ekmeğin azami satış fiyatını sabitlemesi” Rekabet Yasası’na aykırıdır

Kıbrıs Türk Sanayi Odası aracılığıyla ortak açıklama yapan 17 ekmek fırını, Bakanlar Kurulu‘nun ekmek satışındaki azami fiyatı belirlemesine tepki gösterdi, yapılan zamların keyfi olmadığını söyleyerek, kararın gözden geçirilmesini istedi

“Bakanlar Kurulu’nun ‘ekmeğin azami satış fiyatını sabitlemesi’ Rekabet Yasası’na aykırıdır”

Yazılı ortak açıklama yapan fırıncılar, somun ekmek üreticileri olarak hükümetin Cuma akşamı aldığı kararı hayretler içerisinde gördüklerini belirterek, “Ekmek ve Unlu Mamuller Rekabet Yasası”na işaret etti.

Açıklamada, “Bu yasanın koşulları altında her fırın kendi maliyetlerini hesaplayarak bugüne kadar en uygun fiyatla halkımıza sunmuştur. Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu karar doğrultusunda ekmeğin azami satış fiyatını sabitlemesi Rekabet Yasası kurallarına uymamaktadır. Bu bakımdan bizler ekmek üreticileri olarak her fırın ayrı ayrı kendi maliyetlerini son gelen aşırı zamlarla birlikte hesaplayarak, serbest piyasa koşullarında belirlemiştir” denildi.

“Halkımız bilsin; zamlar keyfi değildir”

Açıklama şöyle devam etti;

“Bu konuda herhangi bir değişiklik olacaksa toplumu kaosa sürüklemeden bir ortak yolun bulunacağı umuduyla Sn. Başbakan’dan davet bekler; her türlü görüşmeye ve maliyetlerimizi Sn. Başbakan’a iletmeye hazır olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.

Ayrıca halkımıza da uygulanan zamların keyfi olmadığını bildirir görüşmemizin yapılacağı güne kadar satış rakamlarımızı değiştirmeyeceğimizi, dolayısıyla önümüzdeki günlerde halkımızdan anlayış bekler saygılar sunarız”

Çınar Ekmek Fırını
Karpaz Bakery
Çıralı Fırını
Lala Fırını
Dano Bakery
Narin Unlu Mamülleri
Ekmektar Fırını
Naz Kan Unlu Mamülleri
Ekor Unlu Mamülleri
Özdemir Fırını
Elit Unlu Mamülleri
Tunaş Ekmek Fırını
Göçmenköy Şah Fırını
Ustam Unlu Mamülller
Güzelyurt Göçmen Fırnı
Yeni Erenköy Fırını
Kardeşler Ekmek Fırnı











Başa dön tuşu