InstagramKıbrısSürmanşetYaşam

Taşkent Doğa Parkı: Harika bir haber duyurmanın heyecanını yaşıyoruz

Taşkent Doğa Parkı, Uluslararası Doğa Koruma Birliği‘nin (IUCN) “Tehdit Altındaki Türkler Kırmızı Liste“sinde yer alan Akdeniz‘deki Yeşil Deniz Kaplumbağası‘nın (Chelonia mydas) popülasyon durumunun “Neredeyse Tehlike Altında (NT)” olarak güncellendiğini duyurdu

Taşkent Doğa Parkı: Harika bir haber duyurmanın heyecanını yaşıyoruz

Sosyal medya hesabından “Bugün harika bir haber duyurmanın heyecanını yaşıyoruz” diyerek paylaşım yapan Doğa Parkı yönetimi, IUCN‘nin en son değerlendirmelerine göre; Akdeniz‘deki Yeşil Deniz Kaplumbağalarının (Chelonia mydas) popülasyon durumunun, “Neredeyse Tehlike Altında (NT)” olarak güncellendiği duyurdu.

Bu başarının, 30 yılı aşkın süredir Akdeniz bölgesinde devam eden kolektif çabaların, uluslararası hukuki düzenlemelerin ve uluslararası iş birliğinin bir sonucu olduğunu belirten Doğa Parkı yönetimi, Kıbrıs Deniz Canlıları Merkezi olarak bu kolektif çabanın bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Doğa Park açıklamasında, “Zorlu çalışmaların karşılığını almanın kalbimizi ısıttığını bilmek bizi mutlu ediyor. Ancak, bu muhteşem canlılar hala tehlike altında ve popülasyonlarının sürdürülebilirliği, koruma çabaları ve girişimleriyle yakından bağlantılı. CMC olarak, gezegenimizi ve okyanuslarındaki deniz yaşamını koruma misyonumuza olan bağlılığımızı yinelemekteyiz” ifadelerine yer verdi.

Yeşil Kaplumbağa Chelonia mydas Akdeniz alt popülasyonu, en son 2022 IUCN Tehdit Altındaki Türler Kırmızı Listesi için değerlendirilmişti.

Chelonia mydas’ın durumu hakkında daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin:

iucnredlist.org











Başa dön tuşu