InstagramKıbrısManşet

Kıbrıs Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde skandal iddialar, 2 tutuklama!


Kıbrıs Sağlık Bilimleri Üniversitesi‘nin (KSBU) Genel Sekreteri Serdal Gündüz ve International Ofis Daire Başkanı Amir Shakira Ercan Havalimanı‘ndan çıkış yaparken tutuklandı, okulun Mütevelli Heyeti Başkanı Ulusal Birlik Partili (UBP) eski Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de ifadeye çağırıldı

Okul sahibi Uysal, iddiaları duydu, adaya geldi!

KSBU’da yaşandığı iddia edilen skandallar günlerdir kamuoyundan gizleniyor.

Özgür Gazete‘nin elde ettiği bilgilere göre; okulun Genel Sekreteri Serdal Gündüz hakkındaki yolsuzluk ve mobbing iddialarını duyan okulun sahibi Türkiyeli yatırımcı Levent Uysal, (İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin de sahibi) geçtiğimiz hafta adaya gelerek, tüm üniversite personelini Lefkoşa Concorde Otel’de verdiği bir kahvaltılı toplantıda bir araya getirdi.

Levent Uysal

Burada bir konuşma yapan Uysal, tüm personeli uyardı, okulun sahibinin kendisi olduğunu hatırlatarak sert bir konuşma yaptı.

Uysal adadan ayrıldıktan sonra yaşananlar ise Uysal’ın adaya gelmesinin sebebinin; aldığı duyumlar üzerine, kamuoyundan tamamen gizlenecek şekilde bir polis soruşturması başlatılması olduğu anlaşıldı.

Kemal Dürüst

Önce Shakira sona Gündüz tutuklandı

Uysal’ın adadan ayrılmasından birkaç gün sonra mali polis okulda geniş çaplı soruşturma başlattı, okulun tüm katlarında, tüm bölümlerde araştırmalar yapıldı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü de Gündüz’e yakınlığıyla bilinen International Ofis Daire Başkanı Amir Shakira Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapmak üzereyken tutuklandı.

Shakira‘nın sorgulanmasının ardından da dün Serdal Gündüz tutuklandı.

30 milyon dolar!

Kamuoyundan gizlenen soruşturma ve tutuklamalarla ilgili Özgür Gazete‘nin ulaştığı iddialar ise ülkedeki “sahte diploma” ve “parayla diploma” iddialarına bir yenisini daha ekledi.

İddialara göre; Gündüz ve Shakira, İran ve Mısır gibi Orta Doğu ülkelerinden KSBU‘ya öğrenci getiriyordu. Sık sık bu ülkelere seyahat eden ikilinin buradan sağlanan parayla ilgili yolsuzluk yaptı ve bu miktar da 30 milyon doları buldu.

30-40 bin dolar karşılığında sahte diploma!

Üniversitede ayrıca denkliği bulunmayan başka ülkelerde okuyan TC’li öğrencilere, son sınıfı KSBU’da okumuş ve mezun olmuş gibi 30-40 bin dolar gibi ücretler karşılığı “sahte diploma” verildiği de iddialar arasında yer aldı.

Serdal Gündüz

Özgür Gazete‘ye konuşan tutuklanan Shakira‘nın Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki sınıf arkadaşları ise, Shakira’yı sadece birinci sınıfta gördüklerini, sonrasındaki derslere hiç katılmadığı, uygulama yapmadığı ve hasta görmediği halde fakülteden mezun edildiğini anlattı.

Zengin hayatı yaşıyor!

Ayrıca tutuklu bulunan Genel Sekreter Serdal Gündüz’ün de adaya 8-9 yıl önce gelmesine rağmen pahalı mülkler edindiği ve şaşalı bir hayat sürdüğü de görgü tanıklarının ifadelerinde yer aldı.

Gündüz’ün ayrıca etrafına “okulun yüzde 51 hissesine sahip olduğunu” söylediği de belirtiliyor.

Gündüz hakkındaki iddialar bununla da sınırlı değil. Gündüz’ün üniversitede bir öğretim üyesiyle gönül ilişkisi yaşadığı, ilgili öğretim görevlisinin de iddia edilen durumu bildiği ve personele de mobbing uyguladığı yine öğrenci ve personel tarafından dillendirilen iddialar arasında yer alıyor.

Sistem çöktü!

Özgür Gazete‘nin elde ettiği bir diğer bilgiye göre ise; 5 ay önce okulun server sisteminin tamamen çöktü, hasta kayıtlarına, öğrenci bilgilerine ve notlarına da iki haftaya yakın erişim sağlanamadı.

Bu sırada sistemde herhangi bir kayıt değişikliği yapılıp yapılmadığı ise bilinmiyor.











Başa dön tuşu