InstagramKıbrısManşetYaşam

Mete Hatay, muhteşem doğada yapılmak istenen yıkıma isyan etti!

Araştırmacı yazar Mete Hatay, Karşıyaka (Vasilya) tepelerinde yapımına onay verilen inşaatların yakında başlayacağını söyleyerek, muhteşem güzelliğe sahip bölgenin fotoğraflarını paylaştı, “Bunu yapmak gerçekten insafsızlık” dedi

Hatay: Bu senenin yıkımı da Vasilya’da olacak!

Sosyal medya hesabından fotoğraflar eşliğinde planlanan çevre felaketine ilişkin açıklama yapan Hatay, bu senenin yıkımının da Karşıyaka (Vasilya) tepelerinde olacak gibi göründüğünü belirtti.

“Doğru dürüst yeterli yolu olmayan bir yere, 60 tane parsel açılarak imar izni ve onayıyla büyük bir kıyım yapılmak üzere” diyen Hatay, Şehircilik Dairesi‘nin iki arabanın geçemeyeceği yola böylesi bir imar iznini verdiğini, bunun nedeninin de “duygusal” sebepler olabileceğini söyledi.

“Bu gerçekten insafsızlık!”

Tüm Karşıyaka’nın sülietinin değişmek üzere olduğunu, zeytinler tehlikede, bio çeşitlilik yok olmak üzere ve yamaçların ise betonla kaplanmak üzere olduğunu anlatan Hatay, 2012 yılına kadar “orman arazisi” olan böylesi bir yere bunu yapmanın gerçekten insafsızlık olduğunu vurguladı.

Hatay, “Burası aynı zamanda X. yüzyıldan kalan manastır arazilerinin hemen altı. Bu kadar konutun getireceği trafikle Karşıyaka’ya girilmez artık. Bir de bunların inşaat süresini düşünün. Geçen yıllarda bir villaya yol yapılsın diye verilen izinle tüm dağ çökertilmişti. 60 villaya ne olacak düşünmek bile istemiyorum. Daracık Kozanköy yolu ise tamamen kullanılmaz olacak” dedi.

“Nereye izin verdiklerini gördüler mi?”

Emirname değişikliği yapılmadan hemen önce yangından mal kaçırır gibi izinler verildiğine ve Şehircilik Dairesi de onay verince maalesef Mühendis ve Mimarlar Odası‘nın da vizeyi verdiğine işaret eden Hatay, “Merak ediyorum, hiç kimse oralara gelip şöyle bir baktı mı? Nereye izin verdiklerini gördüler mi? Eski dere yataklarının durumuna baktılar mı? Böylesi eğimlere nasıl bir inşaat yapılacağının farkındalar mı?” diye sordu.

Hatay, “Yok edin bu memleketi bakalım. Ama başka Kıbrıs yok. Kimin umurunda? Neyse takip etmeye devam edin, devlet kurumlarındaki aymazlığı adım adım takip edilmesi ve dokümente edilmesi lazım. Özellikle Şehirciliği yakın tarihlerde verdiği tüm onayların tekrardan incelenmeye alınması gerekir. Bu işler bu kadar kolay olmamalı. Bir ülkede planlama bir adamın iki dudağından çıkacak söze bırakılamaz. Kuzey Kıbrıs artık Kleptokrasiye tamamen teslim olmuş” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu