InstagramKıbrısManşetSiyaset

Beyatlı, Kıbrıslıtürkleri Avrupa Parlamentosu seçimleri için sandığa gitmeye çağırdı

İnsan Hakları Platformu, yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Kıbrıslıtürklerin katılımını artırmaya yönelik çalışmalarına başladı

Beyatlı: Seçimlere katılım göstermek demokratik bir haktır

Bu kapsamda Platform, 18 yaş ve üzeri tüm Kıbrıs Cumhuriyeti kimliğine sahip Kıbrıslıtürkleri seçim listelerine kayıtlı olup olmadıklarını kontrol etmeye davet etti. Seçmenler kayıt durumlarını https://etv.elections.moi.gov.cy/ adresinden sorgulayabilecek.

Seçmen listesine kaydı bulunmayan vatandaşlar hafta içi 10.00-16.00 saatleri arasında 168 Girne Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Platformu ofisine, ıslak imzalı adres beyanname belgesi ve önlü arkalı Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik kartı fotokopisi ile başvuruda bulunabilecek.

Platform, toplanılan belgeleri güvenli ve gizlilik içerisinde Lefkoşa Kaza Amirliği‘ne iletecek.

İnsan Hakları Platformu Direktörü Derya Beyatlı, Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılım göstermenin demokratik bir hak olduğunun altını çizerek bu hakka sahip tüm Kıbrıslıtürkleri sandığa gitmeye ve seslerini Avrupa’da duyurmaya davet etti.

İnsan Hakları Platformu hakkında

İnsan Hakları Platformu Projesi Avrupa Birliği tarafından Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programı kapsamında finanse edilmekte ve İnsan Hakları Platformu tarafından uygulanmaktadır.











Başa dön tuşu