InstagramKıbrısManşet

Ilık ve Işıktaş’ın yurt dışına çıkışları da yasaklandı

Kıbrıs Sağlık Bilimleri Üniversitesi‘nde (KTSU) başlayan “rüşvet, yolsuzluk ve sahte diploma” soruşturması kapsamında tutuklanan, Çalışma Bakanlığı eski Müsteşarı, Kooperatif Şirketler Mukayyidi Çelebi Ilık ve rektör yardımcısı Serdal Işıktaş bugün çıkarıldıkları Mahkemede teminata bağlandı

Işıktaş teminata bağlandı

Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada polis, Işıktaş’ın, 2022/2023 yılları arasında üniversitede meydana gelen “Şirket Direktörü Tarafından Sirkat, Müstahdem Tarafından Sirkat, Sahte Belge Düzenleme ve Sahte Belgeyi Tedavüle Sürme” ve benzeri suçlar’ ile ilgili olarak Mali Suçlarla Mücadele Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandığını kaydetti.

Polis ayrıca 6 Şubat 2024 tarihinde Üniversite’nin Uluslararası Ofis Sorumlusu Amir Shakira‘nın da Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapmak isterken tespit edilip tutuklandığını, 07 Şubat’ta ise üniversitenin küçük hissedarı ve Üniversite Genel Sekreteri Serdal Gündüz‘ün de tespit edilip tutuklandığını aktardı.

Serdal Işıktaş

Polis tahkikatını tamamladığı cihetle, davalarının görüşüleceği güne kadar zanlı Işıktaş’ın serbest bırakılmasının uygun olacağı görüşünü paylaştı.

Mahkeme zanlı aleyhine 50 bin TL nakdi teminat, 500 bin TL şahsi kefalet senedi ve 2 KKTC vatandaşı kefili ile birlikte tüm seyahat belgelerine el koyarak haftada bir ispatı vücut yapmasını emir verdi.

Ilık’ın yurt dışına çıkışı yasaklandı

Çelebi Ilık

Çelebi Ilık ise çıkarıldığı Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde, yurtdışına çıkışının yasaklanması, 100 bin TL nakit ve iki kefilin 750’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çelebi, “sahte diploma” almakla suçlanıyor.

Olayın tüm detayları için TIKLAYIN

ozgur_gazete_kibris_saglik_bilimleri_universitesi_celebi_ilik_tutuklandi_sahte_diploma











Başa dön tuşu