InstagramKıbrısManşet

Adanır, Gökçebel’in “deprem risk raporlarıyla” ilgili açıklamasına tepki gösterdi

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Başkanı Tunç Adanır, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Genel Sekreteri Tahir Gökçebel’in “deprem risk raporlarıyla” ilgili açıklamasına tepki gösterdi

Adanır: Anlamsız ve talihsiz

Yazılı açıklama yapan Adanır, KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel’in, dün basında çıkan bir haberde, KTMMOB ve İnşaat Mühendisleri Odası’nın (İMO) deprem risk raporlarını bilerek açıklamadığını söylediğini ve “Milli Eğitim Bakanlığı’nın politikalarının ekseninde hareket edildiğini ima ederek; kızgın olduğunu ifade ettiğini” söyleyerek, bunu şaşkınlıkla okuduklarını belirtti.

Adanır, “Öncelikle bu anlamsız ve talihsiz açıklamayı asla KTOEÖS adına değil; tamamen şahsi, planlı ve art niyetli olarak yaptığını düşündüğümüzü belirtmek isteriz” dedi.

“Gökçebel sendikasının imajına daha fazla zarar vermemeli”

Adanır açıklamasına şöyle devam etti;

“6 Şubat felaketinin yaşandığı ilk günden bugüne birliğimizin ve odalarımızın hassasiyetini, duruşunu, çabalarını ve bu felaketin sonuçlarına sebep olanlara öfkesini bilmeyerek veya anlamayarak bu açıklamayı yapma ihtiyacı duyan Tahir Gökçebel’i de sendikasının imajına daha fazla zarar vermemesi adına dikkatli açıklamalar yapmaya davet ediyoruz.

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrası inanılmaz denecek kadar kısa bir sürede tamamen gönüllülük esası ile seferber olunarak, ülkedeki tüm okulların ve hastanelerin deprem etkisi altında risk durumları sıralamasını yapan KTMMOB, İMO ve üyelerine karşı tarafınızdan yapılan ithamı, değer bilmezlik olarak nitelendiriyoruz.

“Mücadeleye zarar vermekten başka bir amaca hizmet etmez”

İnşaat Mühendisleri Odası tarafından okulların deprem etkisi altında risk sıralaması raporu açıklandıktan sonra ikinci aşamada okul binalarından örnekler alınması, beton ve demir numunelerinin laboratuvarda testlerinin yapılması, deprem anında binanın performansı ile ilgili proje çalışmalarının yapılması uzun ve zahmetli bir süreç gerektirmektedir.

Mühendislerimiz, bilimsel ve teknik veriler doğrultusunda (iyileştirme veya kullanım dışı kararı) binalarla ilgili gerekli kararlarını almaktadır ve almaya devam edeceklerdir.

KTMMOB ve İMO bilimsel ve teknik konularda hiçbir zaman siyasi erkin etkisinde kalmamıştır ve bundan sonra da kalmayacaktır. Birliğimizi, odalarımızı ve üyelerimizi hedef alarak itibarsızlaştırmak isteyen düşünce ve zihniyete hizmet edecek bu tip talihsiz açıklamalar yine bu düşünce ve zihniyete karşı verilen mücadeleye zarar vermekten başka bir amaca hizmet etmeyeceğini bir kez daha hatırlatmak isteriz”

Gökçebel katıldığı Mayıs TV’deki bir yayında şunları söylemişti;

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) ve İnşaat Mühendisleri Odasına’da (İMO) kızgınım. Deprem risk raporlarını açıklamadılar. Eğitim Bakanı’nın bir şekilde götürdüğü bu politikanın kapanmasını ve görünmemesini sağlıyorlar











Başa dön tuşu