KıbrısManşet

Feci çarpışmanın üzerinden 4 yıl geçti

Ülkeyi yasa boğan, 2’si öğrenci 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan, Girne-Degirmenlik dağ yolundaki feci çarpışmanın 4. yıldönümü

ozgur_gazete_kibris_feci_carpismanin_uzerinden_4_yil_gecti

3 kişi yaşamını yitirmişti

Girne-Değirmenlik dağyolunda 20.11.2016 tarihinde meydana gelen çarpışmanın üzerinden 4 yıl geçti.

Çarpışmada, Karaağaç köyündeki öğrencileri taşıyan TAB 570 plakalı minibüs, MM 459 plakalı kamyonla çarpışmış, 12 yaşındaki Sude Demirkıran, 17 yaşındaki İlayda Yeliz Öztürk ve 57 yaşındaki minibüs şoförü Denktaş Mutluel yaşamını yitirmişti.

ozgur_gazete_kibris_feci_carpismanin_uzerinden_4_yil_gecti1
İlayda ve Sude

Sadece 6 yıl 8 ay ceza almıştı

Çarpışmanın ardından hastaneye kaldırılan tır şoförü 25 yasindaki Safa Güngör, tedavisinin bitmesinin ardından tutuklanmış ve 6 yıl 8 ay hapse mahkum edilmişti.

ozgur_gazete_kibris_feci_carpismanin_uzerinden_4_yil_gecti3

Dönemin Bakanlar Kurulu, TC uyruklu Güngör’ün Türkiye’ye iade kararını onaylasa da, kararın resmi gazetede yayınlanmasının ardından, çarpışmada hayatını kaybedenlerin aileleri ve sevenleri, düzenledikleri eylemlerle kararın iptalini sağlamışlardı.

Öğrenciler ve aileler eylemler düzenlemişti

ozgur_gazete_kibris_feci_carpismanin_uzerinden_4_yil_gecti2

Dehşet dolu çarpışmanın ardından, çocuklarını kaybeden aileler, arkadaşlarını kaybeden gençler ve bu acıya duyarsız kalamayan vatandaşlar, eylemler düzenlemiş, dağ yolunun çarpışmalara davetiye çıkardığını haykırarak, önlem alınmasını istemiş ve yetkilileri sorumlu tutmuşlardı.

Değişen hiç bir şey olmadı

Hafızalardaki tazeliğini koruyan acı olaın üzerinden dün tam 4 yıl geçti

O günden bu güne, dağ yolunda herhangi bir iyileştirme yapılmadı. Değişen tek şey ise yol kenarına yapılan bariyerler oldu. Ölüm dağyolunda hala kol geziyor.

O gün ve öncesinde ve sonrasında hayatını kaybedenleri saygıyla yad ediyor, bir daha böyle acıların yaşanmamasını diliyoruz.











Başa dön tuşu