InstagramKıbrısManşetSiyaset

Çeler iddialı başladı: TDP adaleti, temiz, dürüst ve ilkeli siyaseti getirmeye hazır

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) 8. Olağan Kurultayı, partili ve sempatizanların geniş katılımı ve büyük coşkuyla yapıldı. Genel Başkan seçilen Zeki Çeler Meclis’e seslendi; “Gümbür gümbür geliyoruz, hodri meydan, erken seçime gidelim” diyerek, hükümete gelecekleri sinyalini verdi

TDP 8. Olağan Kurultayı büyük coşku ve geniş katılımla yapıldı

Kurultaya TDP eski Genel Başkanı Mine Atlı, Genel Sekreter Ersen Sururi, Genel Başkan Yardımcıları Nevzat Özkunt ve Zühal Koreli, Merkez Yürütme Kurulu, Parti Meclisi ve Gençlik Örgütü üyeleri, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, eski parti başkanlarından Cemal Özyiğit ve Mehmet Çakıcı, eski TDP Milletvekillerinden Hüseyin Angolemli, çok sayıda partili ve sempatizan katıldı.

Özkunt: TDP yeni dönemin umudu olacaktır

Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt, kurultayın açılış konuşmasını yaparak, ülkede her alanda çöküşün ve çürümüşlüğün yaşandığı böylesi bir dönemde, tertemiz mazisiyle TDP’ye önemli görevler düştüğünün ortada olduğunu kaydetti.

Özkunt, “Partimizin kurultayı yeni bir dönemin ve umudun başlangıcının olacağı bir dönüm noktasıdır. 1974’te yönetimi ele geçiren ganimetci zihniyet, topluma hizmet etmek yerine ülke kaynaklarını ve öz varlıklarını talan etmeye koyulmuşlardır” dedi.

Özkunt, Kıbrıs Türk halkının yaşanan rezillikleri hak etmediğini ve TDP’nin üzerinde “ülkeye sahip çıkmak, yolsuzlukların korkulu rüyası olmak ve dar gelirlilerin ve mazlumların yanında olmak” gibi önemli bir misyonu olduğunu söyledi.

Harmancı: Ülke lağım çukuruna hapsedildi

Özkunt’un konuşmasından sonra oluşturulan Divan Kurulu’nda Başkan Mehmet Harmancı, üyeler ise Gülcan Soyluethem, Ali Vehid, Suat Bağseven, Özay Barutçu oldu.

TDP’nin bu dönem için önemli bir misyonu olduğunu söyleyen Harmancı, ülkenin geldiği nokta itibariyle lağım çukuruna hapsedildiğini kaydetti, “2020 Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ortaya çıkan Kıbrıs Türk toplumunun iradesine açık müdahale ve tecavüzler, Bakan ve vekillerin oda değiştirirken dahi birilerinden talimat aldığı noktaya evrilmiştir” dedi.

“Ne Bakan ne Belediye Başkanı ne de vekil olanlarımızın, servetlerinde tek kuruş artış olmamıştır”

“Bize vatan millet sevdası satanların tütün kaçakçılığından, ülkede yüksek öğrenimi planlaması gerekenlerin diploma sahtelemekten tutuklandığı noktadayız” diyen Harmancı, TDP’nin daha önce seçim kaybetmiş ya da az oy almış olabileceğini ancak çok önemli bir şey yaptığını kaydetti.

Harmancı, “İktidara geldik, iktidardan gittik. Ne Bakan ne Belediye Başkanı ne de vekil olanlarımızın, tek kuruş şahsi menfaatlerinde ve servetlerinde artış olmamıştır. Eşlerinin, arkadaşlarının ve dostlarının da olmamıştır. O yüzden bu camiaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır” dedi.

Harmancı’nın konuşmasının ardından demokrasi ve insanca yaşam için hayatını kaybetmiş yoldaşlar ve Türkiye’de yaşanan 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı.

Atlı: TDP’nin güçlü olması demek, irademizi yok sayanlara karşı güçlü bir direniş sergilemek demektir

Kurultayda söz alan Mine Atlı, iki yıllık TDP Başkanlığı döneminin sonunda, başta Cemal Özyiğit ve Mehmet Çakıcı olmak üzere, eski Başkanların değerini daha iyi anladığını söyledi, bu iki yılda çok karışık duygular, seçim heyecanları, endişeler, mutluluklar, hüzünler yaşadıklarını anlattı.

Mine Atlı, “Ama yola neden çıktığımızı bir an bile unutmadık. TDP’nin güçlü olması demek, irademizi yok sayanlara, faşist, gerici müdahalelere karşı da güçlü bir direniş sergilemektir. TDP’nin güçlü olması demek federasyon mücadelesinin güçlü olması demektir” dedi.

“Çözümün ekonomik yararlarını ve insan haklarını bıkmadan, yorulmadan anlatacağız”

Kıbrıs Türk toplumunun, kukla bir Cumhurbaşkanı ataması ve hükümet ile egemenlerin çıkar savaşları arasında sıkışıp kalmış olduğunu ama bugünlerin geçeceğini belirten Mine Atlı, daha çok çalışacaklarını, dört el ile önce TDP’ye sonra da ülkeye sahip çıkacaklarını kaydetti.

Mine Atlı, “Onlar savaş çığırtkanlıkları yaptıkça biz iki toplum arasında barış etkinlikleri düzenleyeceğiz. Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve uluslararası örgütlerle diplomatik çabaları teşvik edeceğiz. Anlatacağız, çözümün ekonomik yararlarını ve insan haklarını bıkmadan, yorulmadan anlatacağız” dedi.

“Çeler’in Başkanlığında, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışına talip olacağız”

TDP Genel Başkanlığı görevinin, hayatındaki en büyük gurur olduğunu söyleyen Mine Atlı, Zeki Çeler Başkanlığında ayakları yere basan bir TDP olarak, projelerini topluma anlatacaklarını belirtti.

Mine Atlı, “Onun Başkanlığında, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışına talip olacağımıza, eminim. Bu heyecanı yaratan Zeli Çeler’e ve bu salonu dolduran herkese teşekkür ederim” dedi.
Atlı’nın konuşmasının ardından faaliyet raporu ve mali raporu okundu. Raporlar oy birliğiyle kabul edildi. Ardından da parti tüzüğünde yapılan değişikler kabul edildi.

Çeler: Şimdi bu toplum da TDP’yle birlikte bir Anka kuşu gibi küllerinden doğacak

TDP yeni Genel Başkanı seçilen Zeki Çeler ise konuşmasında, partinin küllerinden doğduğunun söylendiğini ancak TDP’nin her zaman var olduğunu ancak şimdi sadece kendi varlığını değil toplumun varlığını sürdürmesi için de yeniden var olacağını söyledi.

Çeler, “Şimdi bu toplum da TDP’yle birlikte bir Anka kuşu gibi küllerinden doğacak. Muhalefetin tek yolu, konuşmak ve sokaklara dökülmek değil bunun yanında hükümete gelmektir” dedi.

“TDP’nin yaratacağı sinerjiyle, toplumun her kesiminin kucaklanacağı bir dönem olacak”

Hergün gazeteleri ve haberleri görenlerin, “Ben ülkemden utanıyorum” hissini yaşadığını söyleyen Çeler, bu düzeni değiştirmek için TDP’nin gideceği tek yer olduğunu, onun da yukarısı olduğunu söyleyerek, yeni dönemde hükümete gelmek için çalışma yürüteceklerinin sinyallerini verdi.

Çeler, “Daha doğru, dürüst ve samimi olmak ve bu topluma adaleti getirmek, yaşam alanlarını refaha kavuşturmak birinci hedefimizdir. TDP’nin sosyal demokrat yapısıyla yaratacağı sinerjiyle, toplumun her kesiminin kucaklanacağı bir dönem olacak.

“Bu toplumu gerçek anlamda kucaklayan bir TDP var artık, hep vardı”

Diğer siyasi partilerin kurultaylarının entrikalarla konuşulduğu bir dönemde, TDP’nin kurultayının toplum tarafından beklenen bir kurultay olmasının da çok kıymetli olduğunu kaydeden Çeler, ülkenin bugün geldiği halin sorgulanmak zorunda olduğunu da vurguladı.

Çeler, “Bu ülkenin bugün en büyük sorunu güvenlik ve ekonomidir. Herkes duysun, Meclis’tekiler de duysun. Okullarda çocukların başına dökülen betonları, sokaklardaki tacizleri, yaşlılara ve dili olmayan hayvanlara yapılan işkenceyi, yolsuzlukların, sahtekarlıkların acısını sadece TDP’liler çekmez. Siz bunlara kulak tıkar, gözünüzü kaparsanız, gideceğiniz yer bellidir. Bu toplumu gerçek anlamda kucaklayan bir TDP var artık, hep vardı” dedi.

“Gümbür gümbür gelmeye bugünden itibaren başladık”

Herkesin bu yepyeni sayfada yazacak yazısı ve söyleyecek sözü olacağını söyleyen Zeki Çeler, “Gümbür gümbür gelmeye bugünden itibaren başladık. Çocuğunu düşünen, geçimini düşünen herkes bugünden itibaren TDP’lidir” dedi.

Çeler sözlerini şöyle tamamladı;

“Heyecan gelecek heyecanıdır, umudun, samimiyetin heyecanıdır. Görevdeyken neler yaptığımızı herkes hala konuşuyor. Görev bilincimiz aynı olacak.

Kıbrıs meselesinde de BM kararları ve partimizin geçmişinden bugüne savunduğu ilkeler ne ise sonuna kadar aynı şeyleri savunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Türkiye ilişkilerinde de artık karşılıklı hoşgörü ve diyalog kurmanın, Kıbrıs Türk toplumun yaşam tarzına, kültürüne, geçmişine ve geleceğini şekillendirme iradesine saygı duyulacak daha dikkatli bir çalışma dönemi yaratmanın zamanıdır.

“Hükümete ve Meclis’e hodri meydan çekerek, erken seçime davet ediyorum”

Bugün yaşanan tüm sıkıntılara karşı ağzını açamayanlara, gözünü kapayıp kulağını tıkayanlara ve ülkeyi doğru dürüst yönetemeyenlere karşı; hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

Hükümete ve Meclis’e hodri meydan çekerek, erken seçime davet ediyorum.

TDP bu ülkeye adaleti, temiz, dürüst ve ilkeli siyaseti getirmeye hazırdır”

50 kişilik yeni Parti Meclisi de seçildi

Konuşmaların ardından Meclis adaylarının oylaması da yapıldı ve 50 kişilik yeni Parti Meclisi şu isimlerden oluştu;

Suphi Hüdaoğlu, Tacan Reynar, Evim Hınçal, Ersen Sururi, İlke Davulcu, Güner Ersen, Zuhal Koreli, Mehmet Miralay, Tahir Hoca, Erman Yaylalı, Hüseyin Hallaçoğlu, Nimet Harmancı, Nalan Ersümer, Çelen Çağansou, Ceran Tunalı, Kemal Baykallı, Yasemin Çobanoğlu, Ahmet Denizer, Ahmet Kaptan, Hakkı Demir, Redif Ekinci, Erfan Arefi, Ali Özaltın, Barış Başel, Gizem Davulcu, Bora Rifatoğlu, Nevzat Köle, Yusuf Osman, Nevzat Özkunt, Özer Kaan, Suat Bağseven, Elmas okay, Muhammet Gözay, Sibel Karaca, Özkan Konca, Mustafa Ertanın, Tevfik Aytekin, Serkan Bülbülcü, Seda Girgin, Sinem Denizer, İlknur Işıl Türkmen, Mürüde Çelikağ, Hüseyin Özaltıner, Müge Çuvalcıoğlu, Tezcan Dereli, Hasan Umur, Cemal Darbaz, Faik Akçay, Hasan Özadalı, Fevzi Karani











Başa dön tuşu