InstagramKıbrısManşet

Özersay: DP’li olunca başka, UBP’li olunca başka mı? Daha ne beklersiniz? Hade gımıldanın




Halkın Partisi (HP) Genel Bakanı Kudret Özersay, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi‘ndeki (KSTÜ) “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturması kapsamında tutuklanan ve şu anda tutuksuz yargılanan Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı Müdürü Meray Dürüst‘ün görevden uzaklaştırılması gerektiğini vurguladı

Özersay: Meray Dürüst’ün görevden uzaklaştırılması gerekiyor

Sosyal medya hesabından “Ma daha neyi beklersiniz?” başlıklı bir açıklama yapan Özersay hükümetin, “sahte diploma” tutuklanan mukayyidi (Çelebi Ilık) görevden almadığını ve 10 gün boyunca sus pus olduğunu hatırlatarak, yasaya göre görevden uzaklaştırılması gerektiğini açıklayıp, durmadan ısrarla tekrar edip peşini bırakmadıklarını ve Ilık’ın sonunda görevden alındığını söyledi.

Özersay, “Şimdi de 5 gün önce tutuklanan, mahkeme kararıyla üç gün tutuklu kalan ve şu anda hakkında polis soruşturması devam eden Bakanlık Müdürü’nün (Meray Dürüst) görevden uzaklaştırılması gerekir. Yoksa sahte diploma DP’li bürokratla ilgili olunca başka UBP’li bürokratla ilgili olunca başka mı davranacaksınız? Ya da ses çıkarmayacağız da gullenin geçeceğini mi sanıyorsunuz? Hade gımıldanın” ded.











Başa dön tuşu