InstagramKıbrısManşetSiyaset

KTTB: Vicdanımız buna sessiz kalmamamızı söylüyor

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), Kıbrıs‘ın yanı başında devam eden ve şu ana kadar 30 bini aşkın sivilin hayatını kaybettiği İsrail‘in Filistin saldırılarına dikkat çekti, tüm Kıbrıslıtürkleri bu katliama duyarlı olmaya davet etti

KTTB: Vicdanımız buna sessiz kalmamamızı söylüyor

Hamas’ın saldırısı Filistin halkının katliamı için gerekçe olamaz!” başlıklı yazılı açıklama yapan KTTB, Kıbrıs’ın yanı başında bir savaş ve katliam yaşandığına, çoğunluğu kadın, çocuk ve siviller olan 30 binleri aşan masum insanın pervasızca kurban edildiğine dikkat çekerek, “Vicdanımız buna sessiz kalmamamızı söylüyor” dedi.

KTTB açıklamasında, “Yarım asrı aşkın İsrail – Filistin uyuşmazlığını silahlı eylem, savaş ve katliam yaparak çözme yoluna giden tüm tarafları kınıyoruz. HAMAS’ın akıl ve vicdan dışı saldırısını gerekçe yapan ve katliama girişen Netanyahu ve hükümetini protesto ederiz” denildi.

“Barış görüşmeleri hemen başlatılmalıdır”

KTTB açıklaması şöyle devam etti;

“İsrail halkını bu terörist hükümetten kurtulmak ve barışa ulaşmak için eyleme davet ederiz. Filistin halkının da meşru kurtuluş savaşlarında meşru zeminde kalarak, terörü mücadele yöntemi olarak kullanan HAMAS ve benzeri fundamentalist örgütlerin eylemlerine prim vermemesini salık veririz.

Derhal ateşkes yapılmasını, tarafların savaş öncesi sınırlarına geri çekilmesini, Gazze ve Batı Şeria’ya uygulanan tüm insanlık dışı abluka ve kısıtlamaların kaldırılmasını ve Filistin halkına insani yardımların acilen ulaştırılmasını talep ediyoruz. Ateşkesi müteakip ‘Barış Görüşmeleri’ taraflar arasında hemen başlatılmalıdır.

“Tüm kalbimizle Filistin halkının yanındayız”

Savaşın ve ambargoların acısını bilen bir toplum olarak tüm kalbimizle Filistin halkının yanındayız. Filistin halkıyla dayanışma amacıyla Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği olarak, kamuoyuna yönelik bir dizi etkinlik yapmayı planlamış bulunuyoruz.

Tüm Kıbrıslı Türkleri de bu katliama karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Filistin sorunun barışçı yollarla ve diplomasiyle çözümü için, başta BM olmak üzere tüm uluslararası kurumları ve dünya kamuoyunu göreve davet ediyoruz”











Başa dön tuşu